Izbornik
Naslovnica Vijesti
Sudjelovali u obrani zapadne Slavonije

Šest gradova potpisalo Povelju o prijateljstvu

Potpisivanje Povelje o prijateljstvu
Foto: Večernji list
Povelju su potpisali gradonačelnik Novske Vlado Klasan, Ivanić Grada Javor Bojan Leš, zamjenik gradonačelnika Samobora Željko Stanec, gradonačelnik Dugog Sela Stipo Velić, gradonačelnik Vrbovca Vladimir Bregović te gradonačelnik Križevaca Branko Hrg

- Zajedničku povijest imamo. Ona je 1991. godine u obrani Novske i zapadne Slavonije ispisana krvlju naših branitelja, a sada je na nama da izgradimo novu budućnost. Poveljom svjedočimo istinu o Domovinskom ratu, a istovremeno ćemo se, na temeljima te istine, nastaviti zbližavati na projektima koji mlade generacije čekaju u budućnosti - rekao je gradonačelnik Novske Vlado Klasan prilikom potpisivanja Povelje o prijateljstvu šest gradova središnje Hrvatske s čijeg su područja branitelji sudjelovali u obrani i oslobađanju novljanskog područja. 

Uz domaćina Povelju su potpisali gradonačelnik Ivanić Grada Javor Bojan Leš,  zamjenik gradonačelnika Samobora Željko Stanec, gradonačelnik Dugog Sela Stipo Velić, gradonačelnik Vrbovca Vladimir Bregović te gradonačelnik Križevaca Branko Hrg.

- Svi ovi gradovi već godinama surađuju na raznim područjima, a nakon ovog svečanog potpisivanja na nama je da napravimo programe i projekte koji će donijeti korist našim građanima – rekao je križevački gradonačelnik Branko Hrg koji je istaknuo kako su Križevci posebno zainteresirani za suradnju u razvitku kontinentalnog turizma.