Izbornik
Naslovnica Vijesti
Socijalna samoposluga

Siromašne mališane razveselili uskrsnim paketićima

Paketi za siromašne, Osijek
Foto: Rijeka ljubavi
Slatko-slani paketi dio su projekta "Ublažavanje siromaštva na području Grada Osijeka" za koji je novac osiguran iz Europskog fonda za najpotrebitije

Sedamsto uskrsnih paketića podijeljeno je u subotu mališanima iz socijalno ugroženih obitelji u Osijeku. Gužva je u dvorištu humanitarne udruge Rijeka ljubavi bila već od jutra. Slatko-slani paketi dio su projekta "Ublažavanje siromaštva na području Grada Osijeka" za koji je novac osiguran iz Europskog fonda za najpotrebitije. Obogaćeni su, pak, donacijama nekoliko tvrtki, ali i niza anonimnih donatora koji su svojim igračkama i prigodnim ukrasima razveselili najmlađe korisnike Socijalne samoposluge.

Volonteri Rijeke ljubavi, koja skrbi o samoposluzi, napravili su i ukrasili veliko uskršnje gnijezdo s bojanim pisanicama i čokoladicama.

- Veliku radost u višečlanu obitelj samohrane majke sa petero djece Valentine Malković donijeli su djelatnici "Sava osiguranja", donirajući joj novi frižider i četiri vreće cementa. Svim našim korisnicima, sugrađanima, prijateljima , donatorima i dobročiniteljima želimo sretan i blagoslovljen Uskrs! – zadovoljna je Štefica Čučak, predsjednica Rijeke ljubavi.

Siromašnim Osječanima dijelti će se u ponedjeljak, pak, tzv. "paketi života", koji će nahraniti čak 3500 gladnih građana iz gotovo 940 obitelji.