Izbornik
Naslovnica Vijesti
Oporba upozorava

Sisačka vlast prekršila rok za novog šefa Vijeća

Miljenko Žamarija i Darko Žak
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Gradsko vijeće ostalo je bez predsjednika u kolovozu nakon smjene HNS-ovog Ivana Đumbira koji je nakon smjene rekao da su vijećnici glasai za njegovo micanje jer su kupljeni osobnim zapošljavanjem ili zapošljavanjem bliske rodbine u gradskom sustavu

Sisačka oporba upozorava kako je istekao rok propisan poslovnikom u kojem se morao izabrati novi predsjednik Gradskog vijeća.
- Po članku 87. Poslovnika u roku od 30 dana morao se izabrati novi predsjednik Vijeća, a taj je rok istekao 19. rujna. Dakle, sisačka vlast prevođena gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček ne poštuje akte koje je donijelo samo Vijeće. Nepoštivanje poslovnika je nepoštivanje građana grada Siska - rekao je vijećnik HSLS-a Miljenko Žamarija.

Žamarija je istaknuo da je pitao vladajuće zbog čega nisu izabrali novog predsjednika.
- Na to su mi rekli "Koje su sankcije zbog toga što ga nismo izabrali". Dakle, budući da nema sankcija, oni ne poštuju proceduru i norme koje su dosegnute u demokraciji - dodao je Žamarija.

Smjenu inicirao SDP

Vijeće je ostalo bez predsjednika u kolovozu nakon smjene HNS-ovog Ivana Đumbira. Smjenu je inicirao SDP koji je raskinuo koaliciju s HNS-om u Sisku.

- Ispada da predsjednik Vijeća u Sisku postaje nebitna funkcija. Pozivam da se čim prije izabre novi čelnik - rekao je Darko Žak, vijećnik HDZ-a.
Oporba je pozvala i državne institucije da provjere istinitost izjava Ivana Đumbira koji je prilikom smjene izrekao da su vijećnici glasali za njegovo micanje jer su kupljeni osobnim zapošljavanjem ili zapošljavanjem bliske rodbine u gradskom sustavu.