Izbornik
Naslovnica Vijesti
Ministar Goran Marić:

'Sisak i županija će imati partnera u rješavanju akutnih problema'

Goran Marić u posjeti Sisku
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Ministar državne imovine Goran Marić održao je radni sastanak sa župnom Ivom Žinićem i sisačkom gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček

- Ministarstvo državne imovine je prepoznalo probleme na razini lokalne samouprave u Sisačko-moslavačkoj županiji i gradu Sisku. U razgovoru smo upoznati s najvažnijim teškoćama, koje se godinama ne rješavaju, a i pisanim putem smo obaviješteni o kojim je projektima riječ. Naše Ministarstvo neće biti prepreka za rješavanje tih predmeta, naprotiv, bit će aktivni sugovornik i suorganizator u realizaciji tih projekata. I Sisak i županija će imati partnera u rješavanju ovih akutnih problema - rekao je ministar državne imovine Goran Marić u ponedjeljak u Sisku. 

On je održao radni sastanak sa župnom Ivom Žinićem i sisačkom gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček, a vezano uz skorašnju sjednicu Vlade u Sisku koja će biti održana u veljači. 

Konkretno je najavljen konačni završetak domova u Dumačama u koje će se preseliti prognani Hrvati s Kosova koji su još uvijek smješteni  u naselju Mala Gorica.  Grad i županija traže da im država u vlasništvo prepusti niz državnih nekretnina poput bivše vojarne u Lađarskoj ulici, koju je ministar i obišao, ali i zgradu Uprave bivše Željezare.   

Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček istakla je kako očekuje i provedbu zamjene nekretnina obzirom da neki državni uredi koriste nekretnine u gradskom vlasništvu, dok neke gradske službe koriste državne objekte.