Miris slasnih slavonskih i jadranskih delicija, koje su na središnjem gradskom trgu pripiremili i ponudili brojni obrtnici iz dvadesetak hrvatskih gradova, širio se Požegom na tradicionalnoj, desetoj po redu manifestaciji "Zeleno-plavo", kojom je na poseban način obilježeno Vincelovo.
Priredbu je otvorila Marija Vučković, državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede, nakon čega je uslijedila potpala vincelovske vatre i rezidba trsova vinove loze.
- Na ovaj način želimo povezati kontinentalnu i jadransku Hrvatsku te promovirati autohtone prehrambene proizvode na domaćem tržištu - istaknula je Silvija Podoljak, direktorica požeške Turističke zajednice.
Manifestacija "Zeleno-plavo" od velikog je značaja za požeški kraj, jer njome po tradiciji počinju dogovori o suradnji dviju regija u predstojećoj turističkoj sezoni te obogaćivanju gastronomske turističke ponude Istre i Dalmacije hranom proizvedenom na slavonskim poljima. U sklopu projekta održana je i promocija proizvoda hrvatskog ribarstva pod nazivom "Riba Hrvatske, jedi što vrijedi".