Izbornik
Naslovnica Vijesti
Čudo u Segetu Gornjem

Sletio automobilom 100 metara u provaliju i preživio

Nesreća u Segetu Gornjem
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Marijo Z. sam je izašao iz uništenog vozila i popeo se do 60 metara gdje je sjeo na kamen i pričekao vatrogasce

- Kad smo došli na mjesto događaja, u Segetu Gornjem iznad Trogira, nakon dojave o prometnoj nesreći tijekom koje je osobno vozilo upalo u provaliju s desne strane ceste, dočekao nas je nevjerojatan prizor. Automobil je zapeo u šipražju i niskom raslinju 100-injak metara dalje od prometnice, a vozač, koji je bio sam u vozilu u trenutku nesreće, bio je na 60-ak metara od ceste. Sam se izvukao iz vozila i krenuo hodati prema prometnici, ali bilo je prestrmo i šepao je na jednu nogu pa dalje nije mogao. Sjedio je i čekao nas - ispričao nam je jedan od vatrogasaca koji je u četvrtak ujutro sudjelovao u spašavanju sretnog vozača, Marija Z. 41-godišnjeg poduzetnika iz Trogira. 

On se vozilom Citroen Berlingo ujutro prije sedam sati strovalio u provaliju i imao je nevjerojatnu sreću prošavši samo s ogrebotinama i natučene noge. Spasili su ga članovi interventne Javne vatrogasne postrojbe iz Divulja i DVD-a Trogir.

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Nije vozio brzo

- Nas trojica krenuli smo u spasilačku akciju. Došli smo s koritom jer smo ga htjeli prenijeti, ali nije bilo potrebe. Uz našu pomoć, stavili smo ga u tzv. pelenu i polako, korak po korak, zajedno s njim došli do ceste. Hodao je teško, šepajući i s lijeve strane lica imao je ogrebotine – doznajemo od vatrogasca.

Sretnog vozača odvezli su do Hitne medicinske pomoći u Trogiru. Liječnici su ustanovili lakše ozljede. Zašto je izgubio kontrolu na državnoj prometnici, koja vodi od Trogira do Šibenika preko Boraje, kojom je često vozio, još nije jasno. Cesta je vrlo strma, ima serpentine, a pogled, koji puca kod Segeta Gornjeg, u blizini kojeg je i došlo do nesreće, na Trogir te otoke Čiovo, Veli i Mali Drvenik, Pčelicu, Kraljevac, Krknjaše, Kljudu, Šoltu, mogao je zaplijeniti pozornost vozača.

Pokušali smo i od sretnog vozača čuti što se dogodilo pa je upao u ambis, ali nismo uspjeli doći do njega. Nije vozio brzo i vjerojatno je to razlog što je prošao bez ozljeda. Vozilo nije letjelo zrakom, već se spuštalo strminom. Oštećen mu je i jako razbijen prednjo dio, a automobil će izvući  vučna služba.