Izbornik
Naslovnica Vijesti
Investicija od 150 milijuna kuna

Supernova dolazi u Požegu i otvara 300 radnih mjesta

Supernova
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Iz tvrtke se nadaju kako će sve dozvole ishoditi ove godine, kako bi što prije započeli s izgradnjom i već iduće godine otvorili centar

Direktor tvrtke Supernova Požega d.o.o. i direktor međunarodne grupacije Supernova Paul Merdzo u četvrtak je u Požegi najavio otvorenje novog velikog trgovačkog centra ove grupacije. Riječ je o dvanaestom prodajnom centru Supernove u Hrvatskoj. Investicija je vrijedna 150 milijuna kuna, a tijekom izgradnje te u objektima unutar centra trebalo bi se otvoriti tristotinjak radnih mjesta.

- U Hrvatskoj smo kroz godine prošli kroz dobra i loša vremena zbog gospodarske krize koja je, nadam se, iza nas. Osjećamo da postoji uzlazni trend u gospodarstvu i nadamo se da će zahvatiti i našu branšu, a Požega je geografski centar ovog dijela Hrvatske – rekao je Merdzo.

Supernova je posljednjih mjeseci u velikoj investicijskoj ekspanziji u Hrvatskoj, kroz kupnju postojećih centara i izgradnju novih. Ove godine plan im je napraviti projekt za centar u Požegi, za što moraju uskladiti planove izgradnje s gradskim institucijama. Nadaju se kako će sve dozvole ishoditi ove godine, kako bi što prije započeli s izgradnjom i već iduće godine otvorili centar. Požeški gradonačelnik Vedran Neferović izrazio je zadovoljstvo zbog značajne investicije na pomolu.

- Ovim će se projektom poboljšati ponuda svih vrsta robe u našem gradu, a najviše me veseli što će se smanjiti broj nezaposlenih i dugoročno ostvariti pozitivni učinci u smislu poboljšanja gospodarskog stanja - rekao je Neferović.