Izbornik
Naslovnica Vijesti
Mursko Središće

Svaki dan kroz grad prođe 500 do 600 kamiona

Kamioni
Foto: Ivica Galović/ PIXSELL
Gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak pozvao je ministra Olega Butkovića da se osobno uvjeri u probleme građana

Gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak pokušao je s Hrvatskim cestama riješiti problem pojačanog prometa teretnih kamiona u gradu i državnoj cesti D 209, koja od Murskog Središća vodi do Čakovca. Svaki dan 500-600 teretnih vozila prođe centrom grada, upozorio je Srpak. Dogovoreno je hitno postavljanje pokazivača brzine na glavnoj prometnici i u prigradskim naselju Štrukovec.

Gradonačelnik je od Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture zatražio hitno donošenje odluke o zabrani tranzitnog teretnog prometa za kamione čija ukupna masa premašuje 7,5 tona te preusmjeravanje kamiona na autoceste. Hrvatske ceste s time su se već usuglasile jer postoje alternativni pravci. No, konačno rješenje je brza cesta Čakovec - Mursko Središće i novi most s obilaznicom.

Završena je već prometna studija o lokaciji obilaznice i novog mosta, no treba još izraditi i studije izvodljivosti i utjecaja na okoliš, bez kojih se ne može naručiti projektna dokumentacija i riješiti imovinsko-pravni poslovi. Dražen Srpak pozvao je ministra Olega Butkovića da posjeti grad i osobno se uvjeri u probleme s kojima se građani svakodnevno susreću.