Izbornik
Naslovnica Vijesti
Najistočniji grad

Svečanom sjednicom i polaganjem vijenaca Iločani obilježili svoj dan

Ilok
Foto: Turistička zajednica Grada Iloka
Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća dodijeljena su brojna javna priznanja i novčane nagrade srednjoškolcima s područja Iloka koji su u prethodnoj školskoj godini postigli odličan uspjeh

Najistočniji hrvatski grad, Grad Ilok, danas slavi Dan grada i sv. Ivana Kapistrana zaštitnika župe i grada. Tim povodom gradonačelnik Iloka Zvonimir Dragun i njegov zamjenik Željko Prskalo položili su vijenac u spomen žrtvama iz Domovinskoga rata kod križa na katoličkom groblju.

U sklopu obilježavanja Dana grada Iloka održana je i svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su dodijeljena javna priznanja. Zahvalnica Grada Iloka uručena je Hrvoju Markovinoviću, predsjedniku Kulturno umjetničkog društva Julije Benešić Ilok za oživljavanje djelovanja KUD-a i promicanje kulturne baštine, Krešimiru Dermišeku, treneru Ženskog rukometnog kluba Ilok za dugogodišnji volonterski rad te poticanje sportskog načina života i druženja, uz sve bolje rezultate na natjecanjima.

Nove ceste i nogostupi

Zahvalnice Grada Iloka uručene su i Policijskoj postaji Ilok za izuzetne napore za prošlogodišnji rad tijekom migrantske krize te Matici Slovačkoj Radoš za izniman rad i napredak tijekom protekle godine. Plaketa Grada Iloka dodijeljena je kustosici Ružici Černi za dugogodišnji predani rad u službi kustosice Muzeja Grada Iloka. Tijekom sjednici Gradskog vijeća uručene su i novčane nagrade srednjoškolcima s područja Iloka koji su u prethodnoj školskoj godini postigli odličan uspjeh.

- Puno se toga lijepoga i ružnoga dogodilo u našemu gradu u proteklih godinu dana. Nastavili smo s uljepšavanjem i komunalnim uređenjem našega grada. Imate priliku vidjeti nove ceste, nogostupe i druga gradilišta po Iloku i naseljima. Dugovi Grada se smanjuju. Činimo sve koliko možemo kako bismo u uvjetima krize potaknuli razvoj gospodarstva. Ovih dana smo dobili u vlasništvo pogon bivše Zvijezde za uređenje poduzetničke zone, gdje će posao u narednih godinu dana mnogi naći posao- stoji u čestitci gradonačelnika Iloka Draguna.

Podsjetio je i na činjenicu kako u potrazi za poslom i boljim uvjetima života iz Iloka je i u protekloj godini iselilo mnogo Iločana te da gradske vlasti čine sve kako bi taj trend zaustavile.