Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
DRUGA POBJEDNICA IZ VIROVITIČKO-PODRAVSKE ŽUPANIJE

Svetlana Bastalić iz Dinjevca ovogodišnja je nositeljica titule 'Najuzornija hrvatska seoska žena'

Foto: Virovitičko-podravska županija
Ovim projektom želi se pripomoći promociji vrijednosti i važnosti žene na selu s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu, očuvanju obitelji i kulturne baštine

Na ovogodišnjem natjecanju za Najuzorniju hrvatsku seosku ženu održanom u Ozlju pobijedila je Svetlana Bastalić. Titulu joj je svečano uručila ministrica poljoprivrede Marija Vučković, a čestitke joj je uputio i virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Virovitičko-podravska županija predstavila se na Danima hrvatskog turizma Za veliki skok broja turista zaslužna ulaganja od 270 milijuna kuna i srdačni ljudi

Svetlana je iznimno aktivna u Udruzi žena Dinjevac. Udana je, majka je petero djece. Njeno obiteljsko gospodarstvo bavi se stočarstvom i ratarstvom, uzgojem krava, svinja, ovaca, kokoši i drugih domaćih životinja. Obrađuje 35 hektara zemlje, a svoje proizvode prodaje na kućnom pragu.

Udruga žena Dinjevac, ove godine je dobila Povelju zahvalnosti Virovitičko-podravske županije. Inače, 2012. godine, Virovitičko-podravska županija je također imala pobjednicu. Tada je Najuzornija hrvatska seoska žena bila Ljubica Litrić iz Suhopolja.

Ovim projektom želi se pripomoći promociji vrijednosti i važnosti žene na selu s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu, očuvanju obitelji i kulturne baštine.