Izbornik
Naslovnica Vijesti
Zbog toplije zime

'Na računima za grijanje smo uštedjeli oko 600 kuna'

Međimurje plin, grijanje
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Zbog blage zime potrošnja plina u kućanstvima manja je do 13 posto, a manji računi očekuju se i u siječnju jer je u prva dva tjedna temperatura zraka bila znatno viša nego prije godinu dana

- U studenom i prosincu uštedjeli smo oko 600 kuna na grijanju za naših 95 kvadrata - zadovoljan je Čakovčanin koji očekuje i manji račun za siječanj jer je u prva dva tjedna temperatura zraka bila znatno viša nego prije godinu dana. Toplija zima donijela je uštede u kućnim proračunima jer se trošilo manje plina za grijanje kuća i stanova.

Čakovec Međimurska županija Čakovec i Šenkovec imaju najveći indeks razvijenosti

U Međimurje plinu nisu nam mogli dati podatke o potrošnji jer je direktor na godišnjem odmoru. Varaždinski Termoplin na svom distributivnom području za kategoriju kućanstva ima organizirano polugodišnje očitanje i obračun potrošnje plina. Iz obračunskih podataka o potrošnji za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2017. vidljivo je, vele, da je prodano oko osam posto manje plina nego godinu prije.

- Naglašavamo da se radi o zbirnom podatku koji predstavlja prosječno kretanje kupaca u kategoriji kućanstva - kažu u Termoplinu. Na opskrbnom području Gradske plinare Krapina kažu pak da je došlo do smanjenja potrošnje u kategoriji kućanstva za 12,55 posto u odnosu na prosinac 2016. godine.

- Od 1. prosinca do 31. prosinca 2016. potrošnja plina iznosila je 7.268.557 kWh, a u prosincu prošle godine 6.356.009 kWh - kaže Ivan Smojić iz Gradske plinare Krapina. Neke tvrtke još očitavaju brojila, pa nemaju podatke o potrošnji u drugom polugodišnju 2017.

Županija nagrađuje dobitnike Rektorovih nagrada Nekada slovili kao kraj s najmanje visokoobrazovanih U proteklih 20 godina fakultet završio čak 10.231 Međimurac