Izbornik
Naslovnica Vijesti
Ideja Vukovarca Vedrana Barića

U kombi ugradio šank, sudopere i pretvorio ga u pokretni kafić

Vukovarac Vedran Barić u kombi ugradio šank
Foto: Branimir Bradarić
Kada ga se gleda izvana, djeluje kao običan kombi, no za minutu krov se miče i vozilo se pretvara u kafić

Vukovarac Vedran Barić (36), zajedno s jednom autokućom iz Osijeka, od kombi-vozila VW T2 koji nije bio u voznom stanju napravio je atraktivni pokretni kafić.

– Kupio sam ga htijući ga pretvoriti u pokretni kafić što smo i uspjeli. Nisam siguran, ali mislim da je ovaj kombi, koji je u vlasništvu mene i kuma Darija Ištvanovića, jedinstven u Hrvatskoj – kaže Barić.

Pokretni kafić jarko je zelene boje i, kada se gleda izvana, djeluje kao običan kombi. Međutim, za manje od minute krov se sklanja i kombi se pretvara u kafić koji ima svoju vodu u galonima, hladnjake, televizor, miksetu sa zvučnicima, šank, ugradbene sudopere… Ima čak i vlastiti agregat pa kombi-kafić može raditi i izvan naseljenih mjesta, dok se u naseljenim mjestima može prikopčati na električnu struju. Tijekom radova potpuno je uređena unutrašnjost vozila, postavljene nove instalacije, sjedala, tapecirung…

– Otvorili smo i obrt “Combi bar” s obzirom na to da planiramo pokrivati razne događaje u Slavoniji, ali i tijekom ljeta ići na sezonu na Jadransko more. Ljeti ćemo prodavati koktele, a tijekom jeseni i zime kavu i tople napitke – kaže Borić.

U međuvremenu su kupili još jedan kombi VW T2 koji je nekoliko godina stariji i koji će također biti sređen na sličan način.

– Planiramo napraviti vozni park pokretnih ugostiteljskih objekata. To nam je cilj i vjerujem da ćemo uspjeti u tome – zaključio je Borić.