Izbornik
Naslovnica Vijesti
Promocija

U Slavoniju stižu blogeri koje će dnevno pratiti milijun fanova

Osijek trg
Foto: Davor Javorović/PIXSELL/Ilustracija
Cilj nam je svijetu približiti našu kontinentalnu ponudu, odnosno Slavoniju kao neotkriveni biser hrvatskog turizma, kaže K. Staničić

U sklopu projekta ‘Visit Slavonia, Share Slavonia’, Hrvatska turistička zajednica u Slavoniju dovodi desetak blogera i influensera s naših ključnih emitivnih tržišta, koje dnevno prati više od milijun fanova. U posjet slavonskim turističkim lokalitetima, na upoznavanje lokalnih običaja i na kušanje delicija stižu sutra, a ostat će do 10. srpnja. Inozemni pisci o turizmu, među kojima su Ellie Dyduch, Wojciech Tyluś i Ewa Chojnowska iz Poljske, Ida Josefin Eriksson i iz Švedske, Jessica Henze i Fanny Csajkowski iz Njemačke, Pim Nicolaas Cornelis Bouman iz Belgije, Yuya Matsuo iz Japana itd. posjet Slavoniji počinju u Osijeku.

Slavonija obuhvaćeno pet županija Projekt Slavonija do sada iz EU fondova povukao 4,4 milijarde kuna

U tom će gradu, među ostalim, kušati osječku pivu, razgledati Stari grad i plažu „Kopakabanu“, iskusiti vožnju kočijom te okusiti ono najbolje od lokalne gastronomije. Obići će također Kopački rit, Đakovo, Vukovar i Vinkovce, a boravak će biti emitiran i uživo na društvenim mrežama. Direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić pojašnjava projekt.

– Hrvatska turistička zajednica prvi put u Slavoniju dovodi svjetski poznate utjecajne blogere, vlogere i influensere. Dolaze iz Velike Britanije, Poljske, Njemačke, Švedske i Japana. Cilj nam je svijetu približiti hrvatsku kontinentalnu ponudu, odnosno Slavoniju kao neotkriveni biser hrvatskog turizma koji ima veliki potencijal za razvoj cjelogodišnjeg turizma – kaže K. Staničić.

Božo Galić i Božidar Longin Vukovarski i zadarski župan spajaju zelenu i plavu Hrvatsku Gosti na kruzerima uskoro bi mogli jesti slavonske poljoprivredne proizvode