Izbornik
Naslovnica Vijesti
Državna imovina

U vojarni Luščić teren za inline hokej i stolnoteniski klub

Derutna vojarna Luščić
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Iako je postojao plan da se vojarna preuredi u stanove, poslovne prostore, igrališta..., od toga zasad nema ništa jer je još u vlasništvu države

Bolji dani za napuštenu vojarnu Luščić u središtu Karlovcu još su na čekanju. I tko zna do kada, s obzirom na to da se nisu poklopila dva važna uvjeta da počne preuređenje nekadašnjeg vojnog kompleksa od čak 105.715 četvornih metara. Jedan je interes privatnog kapitala koji bi, zajedno s Gradom Karlovcem imao novca kompleks preurediti u stanove, poslovne prostore, igrališta i ostale sadržaje, ali još nema ni volje države da se odrekne svoje imovine na vrijednoj lokaciji.

– Privatni investitor za Luščić je bio zainteresiran 2008., ali je čitav projekt zbog krize stao. Postoje neki razgovori, ali sada još ništa nije sigurno. No zatražili smo od nadležnog Ministarstva državne imovine ulazak u dio vojarne. Grad bi zajedno s Karlovačkom sportskom zajednicom uzeo jedan manji, uži prostor gdje bismo osigurali teren za inline hokej i stolnoteniski klub koji bi ušli u prostor, dok bi igralište pokraj vojarne bilo vezano za projekt Grada Karlovca. Čekamo dopuštenje da uđemo u prostor vojarne koji bismo tada posebno ogradili i napravili mikroulaz u vojarnu. Vjerujem da će to biti realizirano u idućih nekoliko mjeseci – najavio je gradonačelnik Damir Jelić.