Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
Sv. Nikola

Varaždinci slave dan svog grada, čestitao im i premijer Plenković

Premijer Andrej Plenković susreo se s varaždinskim biskupom Josipom Mrzljakom
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Premijer Andrej Plenković prvo se jutros susreo s varaždinskim biskupom Josipom Mrzljakom

Varaždinci danas slave svoj dan i zaštitnika sv. Nikolu. Čestitke im je uputio i predsjednik Vlade Andrej Plenković, koji se prvo susreo jutros s varaždinskim biskupom Josipom Mrzljakom, čime je započeo njegov službeni posjet Varaždinu. Premijer je nazočio svečanoj sjednici Gradskog vijeća na kojoj su dodijeljena godišnja gradska priznanja.

Nagradu za životno djelo dobio je velečasni Mijo Horvat za doprinos i dugogodišnje pastoralno djelovanje u župi sv. Fabijana i Sebastijana. Nagrade grada Varaždina ove godine uručene su Davoru Bobiću, Enesu Gariboviću, Eriki Spirić i Ivanu Vujecu. Plaketa je dodijeljena Auto klubu Varteks, Bomark grupi, Hrvatsko-njemačkom društvu Varaždin i posthumno Mariji Habijan.

Medalje grada Varaždina dodijeljene su veleposlaniku Kraljevine Španjolske Eduardu Aznaru Camposu, Srećku Mintasu, mr.sc. Stjepanu Adaniću, Miroslavu Prikratkom, Centru tradicijske kulture, udruzi “Novi put” Varaždin i udruzi STK Starr Varaždin. Gradonačelnik Goran Habuš istaknuo je da je u razvoju grada postignut velik napredak. Gradovi Varaždin i Knin danas su potpisali sporazum o suradnji.