Izbornik
Naslovnica Vijesti
Damir Habijan (HDZ):

'Varaždinske vlasti ne brinu o zdravlju građana'

Smetlište
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Habijan je s članovima varaždinskog ogranka HDZ-a na vodocrpilištu Vinkovščak ukazao na problem odlaganja otpada na vodozaštitnom području na sjevernom rubu grada uz rijeku Dravu

HDZ-ov kandidat za varaždinskog gradonačelnika Damir Habijan u utorak je ukazao na problem divljeg odlagališta otpada na vodocrpilištu Vinkovščak, prozivajući gradske vlasti na čelu s HNS-ovim gradonačelnikom Goranom Habušom za nebrigu o zdravlju građana.

Habijan je s članovima varaždinskog ogranka HDZ-a na spomenutom vodocrpilištu ukazao na problem odlaganja otpada na vodozaštitnom području na sjevernom rubu grada uz rijeku Dravu.

- Varaždin zovemo gradom kulture i cvijeća. Nažalost, postoji i druga strana za koju se ne zna. Nalazimo se na vodozaštitnom području, u blizini su oranice, a ovdje imamo gomile otpada. Postavljam pitanje što pijemo i što jedemo. Otpad na ovom mjestu direktno ugrožava svakog Varaždinca i Varaždinku, upravo zbog toga jer se nalazi na vodocrpilištu", rekao je Habijan novinarima.

Draženko Mikac, HDZ-ov član Vijeća 5. mjesnog odbora u Varaždinu, kazao je da stambeno područje od odlagališta otpada dijeli samo kanal rijeke Drave, ali da je još gore što otpad uzrokuje trovanje vode. - Zadnjih dvije godine u mjesnom odboru pokušavali smo pokrenuti rješenje, ali nikakav odgovor nismo dobili. Minimalno 15 godina živimo uz ovakvo stanje. Svake godine nešto na odlagalištu izgori, a odbačene tekućine upijaju se u tlo - upozorio je Mikac i najavio da će tražiti analizu vode koju građani piju.

 Osvrnuo se i na opožareni dio na mjestu gdje ima ilegalno ostavljenog otpada. - Očito da je netko reagirao kada je znao da ćemo danas biti ovdje. Netko mora biti nadležan i odgovoran, gradske komunalne tvrtke Varkom ili Čistoća. Ne možemo igrati 'ping pong' sa zdravljem građana. Krajnje je vrijeme da se pristupi rješavanju problema", poručio je.