Izbornik
Naslovnica Vijesti
Natjecanje u ispijanju piva

Velik interes za prve brodske 'Olimpivske igre'

Brodski festiva piva
Foto: Ivica Galović/ PIXSELL
Za "Olimpivske igre", natjecanje u ispijanju piva, vlada velik interes ekipa iz cijele Hrvatske, pa i inozemstva, a osebujni program ovogodišnje priredbe posjetiteljima će ponuditi i najfinije slavonske specijalitete, najbolje domaće pop i rock bendove te hrpu drugih iznenađenja

Prvi brodski pivski maraton i prve "Olimpivske igre" novi su sadržaji Brodskog festivala piva, koji će se u sklopu tradicionalnog Katarinskog sajma od 24. do 27. studenog održati u Slavonskom Brodu. Pivopije će uživati u hektolitrima popularnog alkoholnog pića od hmelja i ječma, a moći će kušati i posebnu liniju tzv. Katarinskog piva, jakog crnog piva sa 6 posto alkohola proizvedenog u maloj obiteljskoj povovari "Bošnjak" iz Sičica kod Nove Gradiške.

Za "Olimpivske igre", natjecanje u ispijanju piva, vlada velik interes ekipa iz cijele Hrvatske, pa i inozemstva, a osebujni program ovogodišnje priredbe posjetiteljima će ponuditi i najfinije slavonske specijalitete, najbolje domaće pop i rock bendove te hrpu drugih iznenađenja.

- Pivski svijet je u totalnoj ekspanziji. Stoga smo odlučili nadići sve klasične priče pivskih festivala koji se svode samo na ispijanje piva i jedenje kobasica, te pripremiti nešto novo i drugačije – kaže Željko Špalat, jedan od organizatora Brodskog pivskog festivala.