Izbornik
Naslovnica Vijesti
25 godina rada

Vesna Fajfar izabrana za Najkumicu varaždinskog placa

Vesna Fajfar
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Povrće na varaždinskom placu Vesna prodaje 25 godina. Dan joj počinje oko 4 sata ujutro, još za mraka, jer treba svježe povrće dopremiti do Varaždina i dočekati prve jutarnje kupce

Vesna Fajfar iz Sračinca Najkumica je varaždinske tržnice u 2016. godini. Ta joj je titula pripala nakon provedenog izbora koji devetu godinu organizira Gradska tržnica Varaždinu, želeći na taj način zahvaliti vrijednim prodavačima koji su srce i duša placa.

Nagrada joj je, kaže pobjednica, posebno draga jer glasaju posjetitelji s kojima je svakodnevno u kontaktu i s njima njeguje prijateljski odnos. Povrće na varaždinskom placu prodaje 25 godina, i to "u petke i svetke". Dan joj počinje oko 4 sata ujutro, još za mraka, jer treba svježe povrće dopremiti do Varaždina i dočekati prve jutarnje kupce.

Od proizvodnje povrća živi cijela obitelj. Drugo mjesto pripalo je Darinki Kapeš iz Lovrečana, a treće Milki Mirović iz Štefanca, prošlogodišnjoj pobjednici. Prošle je godine Vesna zauzela treće mjesto, a ovo joj je prva pobjeda. Najkumici i pratiljama čestitali su gradonačelnik Goran Habuš i direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar.