Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
Gorjelo u osječkoj tvrtki

Više od 12 sati gasili požar u balama plastike i papira u dvorištu Unijapapira

Gašenje požara u Osijeku
1/5
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Na teren je izašlo pet vozila i 17 vatrogasaca, a onda su dignuta i još tri DVD-a

Čak 34 vatrogasca s deset vozila cijelu su se noć hrvali s požarom koji je buknuo u dvorištu tvrtke Unijapapir u Osijeku. Gorjele su paletirane bale prešanog papira te palete plastike. Telefon je gasiteljima zazvonio u petak oko 1.30 sati.

- Izašli smo prvo s pet naših vozila i 17 vatrogasaca, a onda smo digli i još tri DVD-a – započinju nam u JPVP-u Grada Osijeka. Zapalio se, pojašnjavaju nam, reciklirani papir na paletama dugim 30 metara, širokim 15 i visokim četiri metra. Vatrena je stihija zahvatila i palete s prešanim plastičnim bocama, duge pet metara, široke deset i visoke četiri metra.

Plamen se nije proširio na pogon

I punih 12 sati kasnije, gasitelji su još bili na terenu.

- Kako izmičemo bale papira i plastike i izmještamo ih, izbijaju novi manji požari koje onda dogasujemo – opisali su nam u petak oko 13.30 sati osječki vatrogasci koji su se suočili ponovno s ozbiljnim požarom, nakon onoga u studenome u krugu tvrtke Drava International, najveće hrvatske tvornice za preradu plastike.

Ugroženi su bili i skupi strojevi za baliranje, kao i službena vozila, no vozila su izmjestili, a plamen se, srećom, nije proširio na pogon.