Izbornik
Naslovnica Vijesti
130 sudionika

Vukovar domaćin 4. Kongresa muzealaca Hrvatske

Muzej vučedolske kulture
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Vukovar je jedan od gradova koji se može pohvaliti da ima dva vrhunska i poznata muzeja koja su osvajala i međunarodna priznanja

Vukovar je domaćin 4. Kongresa muzealaca Hrvatske s međunarodnim sudjelovanjem. Na ovogodišnjem kongresu sudjeluje 130 muzealaca iz Hrvatske i okruženja koji će tijekom tri dana razgovarati o temama vezanim uz zaštitu muzejske građe, međumuzejsku i međunarodnu suradnju, muzejsku edukaciju, izložbenu djelatnost kao i upravljanje muzejima.

Državni tajnik u Ministarstvu kulture Vlade RH Ivica Poljičak rekao je zkako će ovaj kongres potaknuti nova razmišljanja i dovesti do novih ideja u muzejskog struci s ciljem da se bogata tradicijska baština priključi suvremenom trenutku u skladu s modernim tehnologijama. Kongres muzealaca Hrvatske održava se do 14. listopada.

Najavljeno je i kako će se u popratnom dijelu kongresa organizirati i posjet Muzeju Grada Iloka, a bit će predstavljena i izdanja Hrvatskog muzejskog društva, Zbornik 9. skupa muzejskih pedagoga „Relacije i korelacije“ kao i razgledanje Dvorca Eltz gdje se nalazi Gradski muzej Vukovar te Muzeja vučedolske kulture. Vukovar je jedan od gradova koji se može pohvaliti da ima dva vrhunska i poznata muzeja koja su osvajala i međunarodna priznanja.