Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
POMOĆ BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE SPORTSKIM ZAJEDNICAMA

Za sportske aktivnosti predviđeno 2,6 mil. kuna

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Potpora županije nikad nije bila važnija, klubove vode i volonteri

Ovih je dana održana sjednica Izvršnog odbora Sportske zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije. Bila je to prilika da se javnost upozna s temama o kojima se raspravljalo na sjednici, a neke od njih su vezane za sportske priredbe na području županije, kao i izbor najboljih sportaša, sportašica, sportskih klubova te sportskih djelatnika Županije za proteklu godinu.

NASTAVLJA SE PROJEKT DOVRŠETKA ŠKOLSKO-SPORTSKE DVORANE VRIJEDAN 5,8 MILIJUNA KUNA Stiglo šest ponuda za radove na dvorani u Velikoj Pisanici

Inače, Sportska zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije osnovana je 16. svibnja 1996. s ciljem da djeluje na razvitak i promicanje cjelokupnog sporta, posebice među djecom i mladima, te promicanje odgojnih funkcija sporta, razumijevanja, tolerancije i odgovornosti kroz bavljenje sportom. Županija izdvaja sredstva i za Savez školskih sportskih društava BBŽ, Sportski savez invalida BBŽ, Savez izviđača BBŽ, Zajednicu tehničke kulture BBŽ i ostale sportske aktivnosti, za što je u proračunu ove godine predviđeno 2,6 milijuna kuna.

– U vrijeme koronakrize nismo smanjivali sredstva jer upravo sada treba pomoći. Otežan je rad u sportu, nema drugih prihoda jer se ne mogu naplaćivati ulaznice, a i sponzori su zbog ekonomskih teškoća smanjili potpore klubovima. Veliki broj naših sugrađana bavi se sportom. Imamo i volonterski sport, ljudi u klubovima rade bez naknade, a radi se o predsjednicima i voditeljima klubova. Potpora Županije nikad nije bila važnija. U posljednje smo 4 godine među županijama koje su uložile najviše u sportske sadržaje. Govorim o desetak školsko-sportskih dvorana koje su ušle u kompletnu energetsku obnovu ili se dovršavaju – istaknuo je župan Damir Bajs.