Izbornik
Naslovnica Vijesti
Javni poziv

Za uzgojne organizacije u stočarstvu osigurano 700 tisuća kuna

OPG Čačić
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Iz Ministarstva napominju kako se uzgojne udruge koje su članovi uzgojnog saveza i/ili središnjeg saveza uzgajivača nemaju pravo pojedinačno prijavljivati na poziv

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je javni poziv za sufinanciranje rada uzgojnih organizacija u području stočarstva u ovoj godini, za što je rezervirano 700 tisuća kuna, izvijestili su u petak iz Ministarstva.

Očekivani rezultati potpore su jačanje administrativnih kapaciteta uzgojnih organizacija i učinkovitije provođenje uzgojnih programa, navode iz Ministarstva poljoprivrede.

Korisnici potpore mogu biti uzgojne organizacije koje imaju sjedište u Hrvatskoj te djeluju na nacionalnoj razini, imaju suglasnost Ministarstva za bavljenje uzgojem uzgojno valjanih životinja sukladno odredbama Zakona o stočarstvu i pripadajućih pravilnika, imaju svu potrebnu dokumentaciju, pravovremeno i u potpunosti ispunjavaju sve preuzete ugovorne obveze na temelju prijašnjih dodjela financijskih sredstava i sufinanciranja i nemaju nepodmirenih obaveza javnih davanja.

Iz Ministarstva napominju kako se uzgojne udruge koje su članovi uzgojnog saveza i/ili središnjeg saveza uzgajivača nemaju pravo pojedinačno prijavljivati na poziv.

Poziv je objavljen u Narodnim novinama (broj 102) od 9. studenoga, a zainteresirani su mogu prijaviti u roku od 14 dana od dana objave.