Izbornik
Naslovnica Vijesti
Stigla zabrana

Zbog ptičje gripe neće se održati Državna izložba malih životinja u Sisku

kokoši
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Organizatori izložbe su ovom viješću jako razočarani jer su napokon dobili pravo na veliku Državnu izložbu, prvu u Sisku i ovom kraju nakon više od 20 godina

Državna izložba malih životinja 2016. s pratećim sajmom, koja se trebala održati u Sisku od 2. do 4. prosinca odgođena je do daljnjega jer je Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane (pri Ministarstvu poljoprivrede) zabranila održavanje svih izložbi i sajmova peradi na ozemlju cijele Republike Hrvatske zbog pojave ptičje gripe na istoku države.

Organizatori izložbe, UUGPK Sisak 1971 (Udruga za uzgoj golubova, peradi i kunića Sisak 1971), su ovom viješću jako razočarani jer su napokon dobili pravo prirediti veliku Državnu izložbu, prvu u Sisku i ovom kraju nakon više od 20 godina.

- Zbog svoga uloženoga truda, podrške podupiratelja, mjesne uprave i raznih ustanova, a naročito zbog zanimanja i iskazane volje za dolaskom velikog broja uzgajatelja i izlagača iz cijele naše, a i iz susjednih država, nadamo se da se zabrana neće protegnuti na poslije Nove godine te da ćemo u siječnju ili veljači uspjeti održati našu priredbu - poručuju iz Udruge.