Izbornik
Naslovnica Vijesti
Humanitarni kalendar koji je zapalio Hrvatsku

Zgodni osječki lege pokazali mišiće za pomoć napuštenim životinjama

Lega
1/13
Foto: Promo
Na inicijativu "Habitata", pansion-vrtića za ljubimce i škole za obuku pasa u baranjskom Bilju, zgodni osječki lege, svi odreda sportaši, završili su tako u humanitarnom kalendaru za 2017.

Razodjenuli su se do struka, prigrlili napuštene ili bolesne psiće i spremno pozirali pred fotoaparatima. Zgodni osječki lege, svi odreda sportaši, završili su tako u humanitarnom kalendaru za 2017. Inicijativa je to "Habitata", pansion-vrtića za ljubimce i škole za obuku pasa u baranjskom Bilju.

- Nije nas bilo teško natjerati, svima nam je bilo jako zanimljivo pozirati sa psima – priznaje 30-godišnji Marko Kutleša, kondicijski fitness trener čija je fotografija u kalendaru.

Zajedničko im je i što su svi ranije udomili bar jednu životinju i pružili im novi život.

- Prihvatili smo dvije mace, Jimmyja samo našli na ulici, a Daisy su mi donijeli iz azila, baš iz "Habitata" – priča on.

A kroz pansion i vrtić u Bilju prošlo je i mnoštvo zlostavljanih, ostavljenih i odbačenih pasa, mačaka, zečeva, ježeva, pa i ptica, pronađenih na cesti.

Nisu očekivali publicitet

- Kastracija, hrana, njega, sve je to plaćano iz džepa vlasnice Renate Žilić, koja je zaista veliki humanitarac. Rodila se, stoga, ideja da kalendarom pomognemo životinjama, a tako olakšamo i njoj – započinje Tihana Tomljanović, vlasnica Studija Happiness, koja potpisuje idejno rješenje kalendara. Za sjajne fotografije zaslužni su, pak, Mario Romulić i Dražen Stojčić.

- Svi su ti dečki naši prijatelji pa smo ih lako nagovorili, pristali su k'o iz topa – nadovezuje se. Kalendar je "zapalio" cijelu Hrvatsku, a toliki publicitet, priznaje, nisu ni oni očekivali.

- Nadam se da će se naši sugrađani, ali i šire, senzibilizirati, shvatiti kako su životinje živa bića, i da će ih sa zida gledati lijepe životinje i lijepi momci – zaključuje Tihana. Za mali kalendar treba odvojiti 35, a za veliki 50 kuna donacije.