Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Novska

16 novozaposlenih započelo raditi na javnim poslovima

zavod za zapošljavanje
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Ovo će mi bi prvo radno iskustvo. Želim steći nove radne navike", rekao je Valentino Tukarić iz Kozarica koji je posao dobio u gradskom Komunalnom poduzeću Novokom

Potpisivanjem Ugovora o radu, a temeljem javnog natječaja, 16 novozaposlenih započelo je ovaj tjedan raditi na javnim poslovima u novljanskim gradskim ustanovama i poduzećima. Poslove kroz Mjere programa javnih radova dobili su dugotrajno nezaposlene osobe iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, kao i oni koji se nalaze u nepovoljnijoj poziciji na tržištu rada.

"Ovo će mi bi prvo radno iskustvo. Želim steći nove radne navike", rekao je Valentino Tukarić iz Kozarica koji je posao dobio u gradskom Komunalnom poduzeću Novokom. 

"Svi ovi poslovi su na dobrobit Grada i Mjesnih odbora. Stvaranje radnih mjesta važan je dio Program sadašnje gradske vlasti što i ostvarujemo. Naime, proteklih godinu dana otvoreno je 120 radnih mjesta, što kroz javne radove, program 'Zaželi', u Razvojnoj agenciji, gradskoj upravi i projektima koji su financirani iz nacionalnih i europskih fondova", ističe gradonačelnik Novske Marin Piletić najavivši skorašnje zapošljavanje dodatnih šest osoba na javnim radovima.

Nova cesta u mjestu Kozarice Kozarice Nakon 20 godina dočekali obnovu ceste