Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Kozarice

Nakon 20 godina dočekali obnovu ceste

Nova cesta u mjestu Kozarice
Foto: Sisačko-moslavačka županija
Župan Žinić nada se da će obnova ove ceste olakšati poslovanje postojećim poduzetnicima ali i budućim, odluče li tu preseliti pogone

U mjestu Kozarice u blizini Novske puštena je u promet cesta nakon izvanrednog održavanja dijela kolničkog zastora lokalne ceste L33141 u dužini 2400 metara. Cestu je u promet pustio sisačko-moslavački župan Ivo Žinić tijekom radnog posjeta Novskoj. U posjetu Kozaricama sa županom Žinićem bili su i gradonačelnik Novske Marin Piletić, zamjenik župana Roman Rosavec te ravnatelj Županijskih cesta i saborski zastupnik Stipo Šapina.

Kulturni centar braće Radić Kreće realizacija projekta u Desnom Trebarjevu u povodu 150. obljetnice rođenja Stjepana Radića Nova zgrada Kulturnog centra braće Radić do 2021.

Ivana Kuzlić, gradska vijećnica HDZ-a Novske i mještanka Kozarica, zadovoljna je što je cesta nakon 20 godina obnovljena jer tom cestom prometuju i vozila Hrvatskih šuma i Ine koja je dodatno opterećuju. Kuzlić je dodala da će sada tvrtkama koje djeluju u ovome mjestu biti lakše prometovati i poslovati, kao i samim stanovnicima Kozarica.

Ravnatelj ŽC-a Šapina napomenuo je da su promjene u rekonstrukciji cesta na području županije vidljive otkad se primjenjuje metoda zajedničkog sufinanciranja obnove i rekonstrukcije lokalnih, razvrstanih i županijskih cesta te istaknuo da je obnovljeno oko devet kilometara cesta i uloženo oko 4,8 milijuna kuna.

– Naselje Kozarice bilo je jedno od najlošije infrastrukturno uređenih naselja po pitanju prometnica. Obnovom ove ceste omogućeno je jednostavnije putovanje u smjeru Novske i Lipovljana – kazao je gradonačelnik Piletić.

Župan Ivo Žinić s načelnicima pounjskih općina potpisao je Ugovor o financiranju rada Centra Osiguran rad Društvenog centra Kostajnica i idućih godinu dana Zajedničkim snagama financiraju rad Centra

– Dolaskom na mjesto župana 2014. godine obišao sam ovo naselje i utvrdio da se dugi niz godina nije ništa ulagalo u prometnu infrastrukturu. U obnovu cesta krenulo se u etapama tijekom tri godine te danas imamo prometnice koje imaju normalan promet – rekao je Žinić te napomenuo kako se nada da će se obnovom ove ceste olakšati poslovanje postojećim poduzetnicima, ali i budućim odluče li svoje pogone preseliti u ovaj kraj te tako potaknuti razvoj ovog područja.

Aglomeracija Novska Aglomeracija Novska Do kraja 2020. nova kanalizacija