Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Aglomeracija Novska

Do kraja 2020. nova kanalizacija

Aglomeracija Novska
Foto: Večernji list
Projekt je vrijedan više od 123 milijuna kuna, od čega je 71% bespovratnih iz EU, a ostalo osiguravaju Ministarstvo zaštite okoliša i Hrvatske vode

Čak 123,6 milijuna kuna vrijedan je projekt Aglomeracije Novska u sklopu kojeg će se na području tog grada izgraditi oko 42 km kanalizacijske mreže, rekonstruirati više od 13 km vodoopskrbne mreže u samom gradu, a novljansko će područje dobiti i uređaj za pročišćavanje otpadnih voda.

Bespovratno se iz EU fondova osiguralo 71 posto, a ostatak sufinancira država. Potrebne ugovore potpisali su u Novskoj krajem prošlog tjedna ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, Zoran Đuroković, direktor Hrvatskih voda, Mario Filipović, direktor Vodovoda Novska te gradonačelnik Novske Marin Piletić.

– Novska kreće u najveće investicijsko razdoblje nakon obnove poslije Domovinskog rata. Možemo očekivati da će vrlo brzo krenuti investicija na području grada, što znači da će mještani naselja Novska dobiti novu vodovodnu mrežu, a oni koji do sada nisu imali kanalizaciju, mještani Starog Grabovca, Paklenice, Voćarice, Roždanika, Jazavice i početnog dijela Rajića dobit će je – rekao je tom prilikom gradonačelnik Novske dodavši kako početak radova očekuju 2019. godine, a do kraja 2020. godine 97% stanovništva imat će priključak na kanalizaciju.

Potpisivanju ugovora nazočio je i župan Ivo Žinić.

Sisak: Župan Žinić uručio diplome polaznicima edukacije za programera Dobili diplome Ukupno 66 školaraca dobilo je diplome po završetku tečaja programiranja