Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
kreativne radionice

Adventurica nadmašila sva očekivanja

1/6
Foto: Grad Šibenik
Kroz ovaj tjedan očekuje ih nov, interaktivni sadržaj kao i nove radionice poput arhitektonske radionice za nešto stariju djecu školskog uzrasta, ali i kreativne radionice izrade snježnih kugli za najmlađe i predškolce

Nakon prva tri dana, koliko je prošlo otkad je Galerija Matija zablistala u novom, blagdanskom ruhu, i roditelji i djeca suglasni su u jednom – šibenska Adventura ponudila je kvalitetan i kreativan sadržaj koji, osim što razveseljava, radi na edukaciji najmlađih, javljaju iz Grada Šibenika.

Djelatnici Opće bolnice u Šibeniku obilježili Dan svjesnosti o hereditarnom angioedemu Završena energetska obnova bolnice Od sada bolja medicinska usluga i veća ušteda novca

Adventurica je oduševila i nasmijala brojnu djecu koja su od otvorenja već sudjelovala u pet različitih radionica, kao i u brojnim drugim kreativnim aktivnostima. Kroz ovaj tjedan očekuje ih nov, interaktivni sadržaj kao i nove radionice poput arhitektonske radionice za nešto stariju djecu školskog uzrasta, ali i kreativne radionice izrade snježnih kugli za najmlađe i predškolce. – zadovoljna je i Maja Šintić, voditeljica Adventurinog programa za najmlađe.

Foto: Grad Šibenik

U organizaciju ovotjednih radionica Adventurice uključen je zlatni partner Adventure – Nacionalni park Krka, ali i šibenski arhitekti okupljeni u Sobu DAŠ, pa danas započinjemo s čak četiri različite radionice – od 17 sati izrađuju se perlice od novinskog papira, od PVC vrećica izrađuju se ruže, dok će arhitektonska radionica za školsku djecu ponuditi rješenje za izradu božićnog drvca, a vrijedne ruke kolega iz NP Krke pokazat će nam što je sve potrebno za izradu zdravih slastica.

Do kraja tjedna očekuje se i izrada mozaika od PVC čepova, izrada snježnih kugi, radionica božićnih ukrasa i mnoge druge aktivnosti. U subotu nas u Galeriji Matija očekuju i dvije izvedbe Virkove predstave Čudnovati snjegović, u 10 i 11 sati, radionica izrade ukrasa od balona, dok je, kao i prošla nedjelja ujutro rezervirana za čitanje priča. Za Krkinu radionicu izrade 3D čestitki rezervirani su popodnevni sati vikenda.

vidio oko 60 zemalja svijeta Biciklom prošao 40.000 km i stigao do Šibenika, no ne namjerava stati                              

Cjelokupan raspored radioničkog programa možete provjeriti na internetskoj stranici Adventure.

Organizatori pozivaju djecu i roditelje da se uključe u radionički program i da ponesu stare novine, PVC vrećice i tegle i vlastitim primjerom pokažu važnost reciklaže. Bilo da se samo želite ugrijati, odmoriti ili se uključiti u mali Adventurin kreativni pogon, vrata Adventurice otvorena su svima od 17 do 21 sat radnim danom i dvokratno, od 10 do 14 i od 17 do 21 sat vikendom! – pozivaju organizatori.