Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
U Slavonskom Brodu održane atraktivne prezentacijske vježbe s borilačkim vještinama, oružjem i psima

Akademija i PU otvorile vrata i približile policijski poziv mladima

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
– Natječaj za upis u program  srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac otvoren je do 15. kolovoza, a sve  informacije mogu se pronaći na web-stranicama MUP-a i policijskih uprava te u svakoj policijskoj postaji – poručuju iz PU brodsko-posavske

Policijska akademija i Policijska uprava brodsko-posavska u Slavonskom Brodu u cilju približavanja policijskog poziva mladima organizirali su Dan otvorenih vrata. Službenici Interventne jedinice policije na središnjem su gradskom trgu Ivane Brlić-Mažuranić 
održali prezentacijsku vježbu sa službenim psom za detekciju droga, vježbu s oružjem i borilačke vještine, dok je policijski službenik Službe kriminalističke policije izveo vježbu detekcije droge sa službenim psom.

U tijeku je natječaj za upis u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajca. Stoga je ovo bila dobra prilika za Brođane mlađe od 28 godina koji su završili srednju školu i žele promijeniti zanimanje da dođu i saznaju kako postati policajac.

Cilj programa bio je promovirati i prezentirati rad policije izvođenjem pokaznih vježbi, prezentaciju policijske tehnike i opreme kojom se policajci svakodnevno koriste te motivirati zainteresirane mlade da se prijave na natječaj za zanimanje policajac.

– Natječaj za upis u program  srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac otvoren je do 15. kolovoza, a sve 
informacije mogu se pronaći na web-stranicama MUP-a i policijskih uprava te u svakoj policijskoj postaji – poručili su iz PU brodsko-posavske.

Programu obilježavanja Dana  otvorenih vrata Policijske uprave brodsko-posavske i Policijske akademije nazočili su i župan Danijel Marušić i njegov zamjenik Marko Šimić, koji su sa zanimanjem razgledali opremu koju koriste “plavci”.