Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
zaklada solidarnosti

Akcijom 'Katruže za Katružu' prikupljeno više od 23.000 kuna

Foto: Međimurska županija
Humanitarna prodaja cvijeća započela je 11. svibnja 2019. godine u Murskom Središću, gdje su članice tamošnjeg Društva žena prikupile 3920 kuna

Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža“ u okviru svojih aktivnosti i ove je godine organizirala tradicionalnu akciju „Katruže za Katružu“ koja se odvijala u Čakovcu, Prelogu, Murskom Središću, Nedelišću, Belici, Svetoj Mariji i Pribislavcu.

Opožarena kuća Biserke Drvar u Dunjkovcu Požar u kući Međimurska županija i Nedelišće pomažu braniteljici iz Domovinskog rata

Humanitarna prodaja cvijeća započela je 11. svibnja 2019. godine u Murskom Središću, gdje su članice tamošnjeg Društva žena prikupile 3920 kuna. Tjedan dana kasnije Udruga žena Nedelišće u svom je mjestu prikupila 1110 kuna, dok su aktivistice „Katruže“ u Svetoj Mariji prikupile 2568 kuna.

Katruže su prodavane i u Čakovcu, a prodaju su podržale članice i članovi Kulturno-umjetničkog društva „Mačkovec“ i Društva žena Gornji Kraljevec. Donacijama je prikupljeno 6527 kuna. Istoga dana Udruga žena Općine Belica prikupila je 2220 kuna. Angažirala se i Udruga žena „Magnolija“ te u Pribislavcu prikupila 777 kuna. Posljednja akcija održana je 1. lipnja 2019. u Prelogu, gdje su članice Udruge žena „Priločko srce“ prikupile 6110 kuna. U akciju su se uključili i djelatnici Međimurske županije koji su prikupili 385 kuna. 

Ukupno je prikupljeno 23.618 kuna.

Međimurski župan Matija Posavec Natječaj Međimurska županija će studentima plaćati kamate za kredite