Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Mladi izumitelj poručio Siščanima:

'Ako imate ideju, odvažite se. Nema boljeg trenutka nego sada'

Albert Gajšak
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Dožupan Ivan Celjak nakon izlaganja Alberta Gajšaka rekao je kako Sisačka županija podržava inovativnost i kreativnost

Učenicima sisačke Gimnazije, Tehničke i Ekonomske škole predstavio se Karlovčanin Albert Gajšak, mladi izumitelj igraće konzole MAKERbuino. Njegova se konzola kupuje u dijelovima, djeca i mladi sami je sastavljaju, instaliraju i rabe za igru.

Trgovina Pun ceker projekt SIMORE i Sisačko-moslavačke županije Lokalni proizvodi iz trgovine Pun ceker bit će u Dubrovniku i Splitu

– Pokušavam djecu uvući u taj svijet elektronike i STEM-a kroz videoigrice i elektroniku. Pokušao sam motivirati i sisačke učenike da svaki klinac može danas plasirati svoj proizvod i prodati ga. Inovativni se proizvodi mogu plasirati, mi smo ih prodali više od 3000 – rekao nam je Gajšak koji je Siščane pokušao potaknuti na kreativnost.

– Nema boljeg trenutka nego sada. Da sam čekao s ovim proizvodom i razmišljao kako nemam uopće iskustva, kako ne znam što radim, nikada ne bih lansirao tu kickstarter kampanju niti taj proizvod na tržište. Jednostavno mislim da neki put trebate istrčati pred rudo, reći ja to radim sada jer neki put nema boljeg trenutka doli sada. Ako imate ideju, odvažite se i napravite to – poručio je Gajšak Siščanima.

– Sisačko-moslavačka županija podržava inovativnost i kreativnost, pokrenuli smo projekt razvoja gaming industrije u Novskoj i nastojimo postati središte gaming industrije u RH – rekao je dožupan Ivan Celjak.

radovi na cesti Održavanje i gradnja prometnica S 50 milijuna kuna rekonstruirat će se ceste i sanirati mostovi