Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
projekt SIMORE i Sisačko-moslavačke županije

Lokalni proizvodi iz trgovine Pun ceker bit će u Dubrovniku i Splitu

Trgovina Pun ceker
1/5
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Pun ceker – Kupujmo lokalno krenuo je u ožujku 2014., a za sada su otvorene četiri trgovine. Sklopili su i ugovor sa stotim dobavljačem

Zajednica proizvođača Sisačko-moslavačke županije prošli je tjedan sklopila ugovor sa stotim dobavljačem čiji će se proizvodi naći u prodavaonicama Pun ceker – Kupujmo lokalno.

radovi na cesti Održavanje i gradnja prometnica S 50 milijuna kuna rekonstruirat će se ceste i sanirati mostovi

– Krenuli smo gotovo ni iz čega vođeni idejom i vizijom županijske razvojne agencije SIMORA i Sisačko-moslavačke županije, a sada smo već na stotom dobavljaču i gotovo 1000 proizvoda u našim prodavaonicama. Ovo je poticaj za daljnji rad i ispunjenje konačnog cilja Zajednice proizvođača i projekta Pun ceker – Kupujmo lokalno, a to je sprečavanje odlaska ljudi s ruralnih područja – rekao je Marko Paić, upravitelj Zadruge proizvođača SMŽ.

Hit su poklon-paketi

Pun ceker krenuo je u ožujku 2014., a za sada su otvorene četiri trgovine, u Sisku, na odmorištu Stari Hrastovi na autocesti Zagreb – Lipovac, u Novskoj te u Kutini.

– Zajednica proizvođača Sisačko-moslavačke županije u svojim prodavaonicama nudi i originalne poklon-košare te poklon-pakete koji su za Božić dobili puno pozitivnih komentara i bili svojevrsni hit-poklon iz Sisačko-moslavačke županije, pa smo tako po raznim firmama i ustanovama plasirali gotovo 500 poklon-paketa – napominje Paić.

Idući korak je širenje trgovine izvan Sisačko-moslavačke županije.

Ivo Žinić na sastanku o širokopojasnom internetu Projekt za ruralne dijelove U općinama i gradovima bolja infrastruktura za pristup internetu

– U planu je otvorenje prodavaonice na moru. Svakako ćemo nastaviti promovirati naše proizvode, sudjelovati na sajmovima i velikim manifestacijama te planiramo naše domaće proizvode plasirati u sve ugostiteljske obrte na području županije, ali prva planirana širenja su Split i Dubrovnik – kazuje Mario Čelan, direktor Regionalne razvojne agencije SIMORA. Uskoro bi trebao biti otvoren i webshop kako bi žiteljima Sisačko-moslavačke županije, ali i šire olakšali nabavu najboljih domaćih proizvoda s područja županije.

„Pun ceker – kupujmo lokalno“ dobitnik je prestižne europske nagrade „Europskog priznanja za promicanje poduzetništva 2017.“ (EEPA2017), u konkurenciji od 28 prijavljenih nacionalnih projekata. – Velika je čast biti u vrhu poduzetničkih inicijativa u EU. Posebno što je EEPA 2017. nagrada kojom se kroz primjere najboljih nacionalnih praksi otvaraju nove mogućnosti za lokalnu i regionalnu razinu radi razvoja poduzetništva, zapošljavanja i zadržavanja stanovništva u njihovim sredinama – dodaje Čelan.

Otvoreni za nove suradnje

Kako ističu u zadruzi, rad trgovina i ulazak novih dobavljača u prodavaonice funkcionira na načelu komisijske prodaje te je Zajednica proizvođača Sisačko-moslavačke otvorena za nove suradnje i dolazak novih dobavljača u prodavaonice Pun ceker.

Ivo Žinić Potpisani ugovori Energetska obnova OŠ Novska i OŠ Gvozd za 13 milijuna kuna