Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Potpisani stipendijski ugovori s učenicima i studentima

'Mi smo tu da vam pomognemo i olakšamo vaše školovanje'

1/2
Foto: Grad Orahovica
Dva učenika primat će po 300 kn mjesečno, a 7 studenata po 700 kn

Gradonačelnica Orahovice Ana–Marija Petin ugostila je mlade studente i učenike koji su nakon raspisanog i provedenog javnog natječaja ostvarili pravo na stipendije u školskoj godini 2018./2019. i potpisala s njima stipendijske ugovore.

Proračun građana

Dva učenika ostvarila su pravo na učeničke stipendije u mjesečnom iznosu od 300 kuna, dok je sedmero studenata prve, druge i viših godina studija potpisalo stipendijske ugovore u visini od 700 kuna mjesečno.

stipendije pomoć od grada tijekom školovanja Stipendije i za učenike deficitarnih zanimanja

Prema riječima gradonačelnica Petin, Grad Orahovica ne ulaže samo u infrastrukturu i velike projekte, nego i u ljude, jer orahovački proračun je proračun građana. Ona je naglasila kako se stipendiranje učenika i studenata prije obavljalo u obliku kreditiranja i svi iznosi morali su se vraćati. Nova gradska vlast je to izmijenila i daje stipendije koje se moraju vraćati samo ako student ne upiše redovno sljedeću godinu.

Zahvala gradu

– Smatramo da nije pravedno da vi kao mladi ljudi budete kreditno opterećeni i prije nego što krenete u život. Stoga smo uveli stipendiranje, što ima i većina jedinica lokalne samouprave – poručila je gradonačelnica Petin prisutnim učenicima i studentima. Ona je naglasila kako ne postoji obveza povrata stipendija ako studenti i učenici redovno izvršavaju svoje fakultetske i školske obveze.

– Vraćanje stipendija potrebno je jedino ako ne završite svoje školovanje u zadanim rokovima. Mislimo da je ovo pravedan način financiranja odnosno pomaganja u vašem školovanju. To je jedan oblik da vas potaknemo da završite školovanje, ostvarite što bolje uspjehe te potom ostanete u svom gradu. Mi smo tu da vam pomognemo i olakšamo vam vaše školovanje – istaknula je gradonačelnica, poželjevši mladima puno uspjeha u daljnjem školovanju. U ime školaraca i studenata, zahvalu je uputio student Dino Mataz.

– Zahvaljujem se Gradu na ukazanoj prilici i stipendijama. To nam puno znači u daljnjem školovanju. Nadam se da ćemo opravdati ukazano povjerenje – rekao je 
Mataz.

HGSS Orahovica Važna oprema Županija nabavila vitlo za HGSS Orahovica