Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
pomoć od grada tijekom školovanja

Stipendije i za učenike deficitarnih zanimanja

stipendije
Foto: Branimir Bradarić
Dodijelit će se ukupno 142 stipendije tijekom akademske godine 2018./2019.

Grad Vukovar i ove godine osigurao je stipendije za studente s područja Grada te će tako tijekom akademske 2018./2019. biti dodijeljene 142 stipendije.

Ivan Penava Projekt Grada i Turističke zajednice Predstavljen spot "Vukovar za sva vremena"

Kako navode iz Grada, 33 stipendije su za studente druge i viših godina studija deficitarnih zvanja u iznosu od 1000 kuna mjesečno, 72 stipendije su za studente prve, druge i viših godina studija ostalih zvanja u iznosu od 500 kuna mjesečno. Iz posebno prikupljenih sredstava isplatit će se 2 stipendije studentima druge i viših godina studija u iznosu 1000 kuna mjesečno, 1 u iznosu 850 kuna mjesečno te 31 stipendija u iznosu od 800 kuna mjesečno.

Prvi put ove godine dodijelit će se i 3 stipendije za učenike srednjih škola za deficitarna zanimanja u iznosu od 400 kuna mjesečno. Sve stipendije se dodjeljuju na deset mjeseci. U gradskom proračunu za isplatu stipendija osigurano je 1,6 milijuna kuna dok je iz posebno prikupljenih sredstava osigurano 276.500 kuna.

Europski dom Edukacija za djecu, mlade i roditelje o sigurnijem korištenju interneta

– Stipendije su dobili svi studenti koji imaju status redovnoga studenta, studiraju u RH i imaju prebivalište na području RH. Svjesni smo koliko košta studiranje pa i ovako želimo pomoći studentima i njihovim obiteljima. Želja nam je i da po stjecanju diploma nastave živjeti i raditi u Vukovaru – rekao je zamjenik gradonačelnika Marijan 
Pavliček. 

S obzirom na to da je u proračunu ostalo predviđenih sredstava, svi studenti i učenici koji po Javnom pozivu nisu zadovoljili kriterije, imat će priliku aplicirati na još jedan Javni poziv za dodjelu stipendiju za ovu akademsku, odnosno, školsku godinu.

Sajam Vukovar na turističkom sajmu u Švicarskoj Moto grada “Vukovar – hrvatski biser na Dunavu”