Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Bjelovarski lađari dobro su pripremljeni

Argonauti idu u utrku za još jednu medalju na Maratonu lađa na Neretvi

Argonauti
1/2
Foto: Štefan Brajković
Kao i prošlih godina, Argonauti su odradili mini pripreme na Prokljanskom jezeru u Skradinu

Na ribnjacima u Starom Štefanju bjelovarski lađari Argonauti obavljaju posljednje pripreme za lov na još jednu medalju na nadolazećem 21. Maratonu lađa na Neretvi koji će se održati u subotu, 11. kolovoza. I ove će se godine Argonauti natjecati s dvije ekipe, Argo i Argo 2. Riječ je o veslačkom maratonu Neretvom i to dužinom 22,5 kilometara od Metkovića, Opuzena, Komina potom ulaska u Crnu rijeku preko Čeveljuše i Rogotina do Ploča.

Načelnik općine Berek Mato Tonković Općina Berek Do 1. rujna obnova ceste u naseljima Ruškovac i Srijedska

Pripreme od listopada

Ovaj je maraton Argonautima dobro poznat, utrka je to koju su na iznenađenje cijele Hrvatske prije dvije godine maestralno svladali i osvojili prvo mjesto, a prošle godine drugo. Time su pokazali da se i više nego ravnopravno mogu nositi s posadama iz Doline Neretve koje svake godine slove za favorite Maratona lađa. Bitno iskusniji Argonauti su pripremama za tekuću sezonu pristupili znatno ozbiljnije. S treninzima su krenuli još u listopadu prošle godine, a pripreme su u završnu fazu ušle prije dva mjeseca.

Daruvar Veliki projekt u suradnji Županije, župana, škole, zastupnika za češku manjinu i češke Vlade Za dogradnju Češke škole i vrtića 4,13 milijuna kn

– Pripremamo se za naš 12. nastup na Maratonu lađa na kojem smo prije dvije godine bili prvi, a lani smo doveslali kao drugi te nam je cilj i ove godine osvojiti neku od medalja. Naravno da pucamo na prvo mjesto, kako bismo vratili veliki štit kneza Domagoja u Bjelovar, ali i da osvojimo treće mjesto to bi bio vrlo dobar rezultat za ekipu iz Bjelovara koja nema baš neke uvjete za trening. Pripremamo se od ožujka na ribnjacima u Starom Štefanju, jer su ribnjak kod Narte ispraznili, a vikendima smo počeli trenirati i na Šoderici koja je puno veće i dublje jezero pa možemo bolje odraditi trening. Spremni smo za maraton i uz malo sportske sreće bit će to jako dobro – kaže Tomislav Smrček Čonč, kapetan Argonauta.

Oproštaj od veslanja

Kao i prošlih godina, Argonauti su odradili mini pripreme na Prokljanskom jezeru u Skradinu.

– Ovogodišnju pustolovinu nazvali smo Argo iz više razloga, a ponajprije jer bi to mogla biti zadnja za ovu generaciju veslača. Naime, nekolicina iskusnijih veslača koji su prethodnih godina osvojili prvo i drugo mjesto najavila je povlačenje i ovo bi mogao biti njihov oproštaj od aktivnog veslanja – pojasnio je Tomislav Smrček Čonč, kapetan Arga, istaknuvši da je izuzetno zadovoljan odrađenim u Skradinu.

Ova utrka ipak neće biti konačno zbogom veslanju već se mnogi od njih planiraju zadržati kao mentori i savjetnici.

Bjelovarski Argonauta kod župana Maraton lađa Argonauti opet žele Domagojev štit

– Od dvije ekipe planiramo sastaviti pravu natjecateljsku momčad. O rezultatima je rano govoriti jer znamo da mogu, ali treba im iskustva. Ipak, za nekoliko godina oni će postati ozbiljna konkurencija – istaknuo je Čonč. Na svoju posljednju plovidbu Neretvom u ovom sastavu 40-ak bjelovarskih maratonaca otisnut će se već u srijedu. 

Roditelji dobivaju po 500 kuna za knjige Štefanje Općina sa po 1000 kuna nagradila najbolje studente i srednjoškolce