Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Domaće je domaće

Aronija, vina, rakije, med... proizvođača iz Sisačke županije u Zagrebu

Proizvodi hrvatskog sela
Foto: Robert Anić/PIXSELL/Ilustracija
Župan Ivo Žinić zadovoljan predstavljanjem proizvođača iz županije na sajmu “Proizvodi hrvatskog sela” održanom u Zagrebu

Tijekom vikenda održan je 17. sajam “Proizvodi hrvatskog sela” u Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu. Na sajmu je bilo 14 članova LAG-a Zrinska gora – Turopolje.

– Mi smo našim članovima osigurali prostor, platili im kotizaciju za sva tri dana sajma. Oni su se predstavili sa svojim proizvodima, aronijom, vinima, rakijama, medom, bučinim proizvodima... Predstavili su i ručne radove – rekao je predsjednik LAG-a Zrinska gora – Turopolje Božidar Antolec, istaknuvši kako je Zagreb za ovdašnje proizvođače sigurno jedno od najatraktivnijih tržišta.

Albert Gajšak Mladi izumitelj poručio Siščanima: 'Ako imate ideju, odvažite se. Nema boljeg trenutka nego sada'

Župan Ivo Žinić i njegov zamjenik Roman Rosavec također su posjetili sajam te izrazili zadovoljstvo sudjelovanjem proizvođača s područja Sisačko-moslavačke županije.

– Došao sam dati potporu našim proizvođačima i pružiti im ruku suradnje. Želimo i dalje razvijati poljoprivredu na našem području, ali ne samo poljoprivredu, cilj nam je razviti i turizam jer će onda ljudi moći lakše i još i više proizvoditi i plasirati svoje proizvode – kazao je Žinić.

Veliku su pozornost privukli proizvodi od turopoljske svinje koje je predstavio Park prirode Lonjsko polje.

Dan upoznavanja s američkim sportovima u osnovnoj školi Braća Bobetko u Sisku Američki sportovi Mali Siščani isprobali bejzbol, softball, hokej, ali i "four square"