Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Varaždin u Slovenskoj metropoli

Atrakcija u Ljubljani: Varaždinska husarska garda oduševila sve koji su se našli u središtu grada

1/11
Foto: Varaždinska županija
Osim husarske garde, predstavili su se i OPG-ovci pa se tako moglo naći meda, bučinog ulja, domaćih kolača, voćnih rakija i likera, domaćih rukotvorina, vina iz varaždinskog vinogorja, a za dobru atmosferu pobrinuli su se i tamburaši KUD-a Varaždinske Toplice te članovi Scifidelity Orchestra

Slovensku metropolu u subotu su okupirali žitelji Varaždinske županije koji su građanima Ljubljane te mnogobrojnim turistima predstavili svoju bogatu kulturnu ponudu, ali i vrhunske domaće proizvode te su tako Ljubljanu na jedan dan učinili pravim sjedištem Varaždinske županije.

Ivan Čehok Gradonačelnici Čehok i Kovač: 'Za mlade porezna reforma dobra, ali za gradove loša'

Predstavljanje je započelo već u petak navečer kada je iznad Ljubljanskog Starog grada podignut balon „Svečanost cvijeća“ slikara Ivana Rabuzina. Subota je bila rezervirana za promociju OPG-ova s područja Županije koje je obišao i zamjenik gradonačelnika Ljubljane Dejan Crnek.

U strogom središtu Ljubljane moglo se tako naći meda, bučinog ulja, domaćih kolača koje su pripremile članice Udruge Hajdina, zatim voćnih rakija i likera, domaćih rukotvorina, vina iz varaždinskog vinogorja, a za dobru atmosferu pobrinuli su se i tamburaši KUD-a Varaždinske Toplice te članovi Scifidelity Orchestra.

Posebnu pozornost privukli su pripadnici Husarske garde koji su jašući na konjima u središtu Grada te uz obalu rijeke Ljubljanice bili prava atrakcija.

Varaždin: Zgrada Vodotornja u kojem se nalazi Ured državne uprave SREDSTVA IZ EU FONDOVA Nakon 56 godina kreće obnova 'varaždinskog vodotornja'

Župan Radimir Čačić izrazio je zadovoljstvo predstavljanjem Županije u glavnom gradu Slovenije.

- Imali smo prilike se predstaviti građanima Ljubljane te njihovim gostima onim najboljim što imamo. A imamo puno toga. Veliki je odaziv naših izlagača, ljudi su pokazali što rade, čime se bave, ali smo svi zajedno pokazali našu bogatu povijest i tradiciju. Prekrasna Ljubljana, jedna otmjena i sređena europska metropola nas je ugostila i zahvalni smo našim domaćinima na tome. Zaista je bilo lijepo, veliki broj ljudi, odlično vrijeme, te vrhunsko raspoloženje je bila garancija našeg uspješnog predstavljanja. U današnje vrijeme bez marketinga i promocije  nije moguće privući turiste, a mi na području naše Županije imamo puno toga za pokazati i siguran sam da će još više građana Slovenije posjetiti našu Županiju. Inače, kao Županija njegujemo jako dobre odnose s pripadnicima slovenske nacionalne manjine, a mnoga naša vatrogasna te kulturno-umjetnička društva odlično surađuju sa slovenskima i tako treba biti – rekao je župan Čačić.