Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Delicije s ražnja

Bajkeri s Korčule šampioni u pečenju slasnih odojaka

Najvećom do sad "Pečenkijadom" bikeri završili bikersku sezonu
1/18
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Ova jedinstvena gastronomska manifestacija privukla je pozornost više od tri tisuće zaljubljenika u masne proteine, a svoje umijeće u pripremi pečenih odojaka pokazale su rekordne 154 ekipe iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije

Bogata slavonska trpeza i pečenka s ražnja, ali i riba i drugi morski specijaliteti mamili su mirisom i okusom na jubilarnoj 10. Pečenkijadi, koja je u organizaciji Moto kluba Brod devetu godinu zaredom održana u Slavonskom Brodu.

Ova jedinstvena gastronomska manifestacija privukla je pozornost više od tri tisuće zaljubljenika u masne proteine, a svoje umijeće u pripremi pečenih odojaka pokazale su rekordne 154 ekipe iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije. U slasnim delicijama s ražnja uživale su tisuće Brođana.

Majstorske diplome obrtnicima Obrtničke diplome Brodska županija bogatija za 51 novog majstora

Pečenke premazivane mašću, uljem, vodom i solju, a na kraju i pivom, polako su se okretale uz vatru i mirisom mamile posjetitelje, jer nema "ptice do prasice". Rekorder ovogodišnje priredbe bila je pečenka od 105 kilograma, za koju se pobrinuo majstor Rašo, a mogla se vidjeti i leptir-pečenka, pa nemoguća kombinacija prasetine i jagnjetine ili pragnje. 

Prvo mjesto na kraju je drugi put zaredom osvojila ekipa Moto Kluba iz Korčule, drugi su članovi Moto kluba Bjelovar, dok su treće bile medicinske sestre slavonskobrodske bolnice.

Opća bolnica Slavonski Brod Energetska obnova Brodska bolnica uskoro u novom ruhu