Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Energetska obnova

Brodska bolnica uskoro u novom ruhu

Opća bolnica Slavonski Brod
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Uštede na energentima koje će biti ostvarene po završetku obnove osigurat će dodatna sredstva za ulaganje u kadrove i opremu, ističe dožupan

Pojedine zgrade brodske opće bolnice „Dr. Josip Benčević uskoro će dobiti novo, energetski učinkovito ruho. Rezultat je to zalaganja Brodsko-posavske županije koja je uz tehničku pomoć Centra za razvoj pripremila 15 projekata od kojih je samo projekt energetske obnove bolnice vrijedan 40 milijuna kuna.

Projekti energetske obnove Ulaganje od 107 mil. kuna Prijavili 15 projekata za energetsku obnovu

– Značajne uštede na energentima koje će biti ostvarene po završetku projekta energetske obnove osigurat će dodatna sredstva koja će biti moguće uložiti u kadrove i opremu – ističe dožupan Damir Mirković.

U sklopu projekta obnovit će se upravna zgrada te zgrade infektologije, kirurgije, neurologije, psihijatrije i patologije. Na zgradi infektologije radit će se kompletna rekonstrukcija toplinske ovojnice vanjskih zidova, stropa te zamjena postojeće drvene i aluminijske stolarije, na kirurgiji toplinska izolacija vanjskih zidova i krovova, dok obnova upravne zgrade predviđa izradu kompletne toplinske ovojnice vanjskih zidova, poda i krova.

Pomoćnici u nastavi Pomoćnici u nastavi za 54 učenika s teškoćama u razvoju Kvalitetnije školovanje djeci koja najviše trebaju pomoć