Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Grubišno Polje

Bara bi uskoro trebala postati privlačno vikend-izletište

Zlatko Mađeruh
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Predviđeno je uređenje sadržajima poput kampa s bungalovima, restorana, igrališta, fitness zone, šetnice i edukativnih sadržaja

Grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU potpisao je ugovor kojim će ministarstvo sufinancirati izradu projektno-tehničke dokumentacije za Rekreacijsko turistički kompleks Bara. Ministarstvo će uložiti pola milijuna kuna, a dokumentacija će biti izrađena na temelju idejnog rješenja projekta “Turistička zona Bara”.

Obnova Doma zdravlja u Garešnici Garešnica Počela unutarnja obnova doma zdravlja

Naime, Grad Grubišno Polje odlučio je u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom BBŽ-a i Institutom za turizam izraditi projekt prema kojemu će biti uređen prostor tog gradskog izletišta, a riječ je o prostoru površine od oko 15 hektara. Idejnim rješenjem predviđeno je uređenje izletišta sadržajima poput kampa s bungalovima, restorana, dječjih igrališta, fitness zone, šetnice i edukativnih sadržaja. Tema je ovo koja se u Grubišnom Polju proteže gotovo pet godina, nakon što je Bara, prema nekim mišljenjima, od otužnog, neuglednog prostora, pretvorena u pravo privlačno vikend-izletište gdje se kvalitetno može provesti slobodno vrijeme u prirodi uz roštilj, nogomet, odbojku na pijesku ili pak jednostavno šećući izletištem i šumom.

Objekti su uređeni poprilično kvalitetno, a s uređenjem će se očigledno nastaviti.

Načelnik Grubišnog polja Zlatko Mađeruh Grubišno Polje Kreće se u rekonstrukciju ceste prema gradskom deponiju