Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Predstavljanje turističke ponude Slavonije u Münchenu

Bavarci otkrili Slavoniju – najljepšu hrvatsku turističku tajnu

Slavonci u Bavarskoj
1/4
Foto: Grad Požega
U prezentaciji su sudjelovali Grad Požega i TZ Požege, Ilok, Iločki podrumi, Vinarija Kutjevo, Brzica, Zlatni lug i drugi...

“Najljepša hrvatska tajna” slogan je pod kojim je u suradnji njemačkog turoperatora I.D. Riva Tours i ispostave Hrvatske turističke zajednice u Münchenu uspješno predstavljena turistička ponuda Slavonije. U prezentaciji su sudjelovali Grad Požega i TZ grada Požege, Grad Ilok, Iločki podrumi, Vinarija Kutjevo, Vinarija Brzica, Zlatni lug i drugi.

Prisustvovao je velik broj uzvanika, među kojima i poslovni subjekti, pa su hrvatski sudionici imali jedinstvenu priliku za susret s najistaknutijim turističkim akterima u Bavarskoj.

Dvodnevna manifestacija

– Veseli nas što promotivne aktivnosti koje provodimo s ciljem pozicioniranja hrvatske kontinentalne turističke ponude nailaze na odlične reakcije publike, odnosno naših inozemnih partnera, ali i potencijalnih turista. Njemačka je jedno od naših najvažnijih emitivnih tržišta s kojeg ostvarujemo najveći turistički promet, pa upravo zbog toga tu vidimo velike potencijale – rekao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Odmorište za kampere Zlatni lug “Zlatni lug” Novo odmorište u Emovačkom Lugu spremno za dolazak kampera

Na dvodnevnoj manifestaciji domaćini su upoznati sa slavonskom turističkom ponudom i znamenitostima poput glazbe, hrane, vina, ali i suvenira. Dalmacija i Istra Bavarcima su već dobro poznate, a sada im je je prezentirana i Slavonija, “najljepša hrvatska turistička tajna” i biser koji tek trebaju otkriti.

Biciklistička tura

– Slavonija ima srce, toplinu, odličnu gastronomiju i ona mora biti projekt koji ćemo zajednički promovirati. Najvažnije je da je grupni, ali i individualni booking prema slavonskim destinacijama krenuo. Biciklistička tura od 22. do 29. rujna od 100 osoba je puna. U posljednje dvije godine učinjeno je mnogo, a ovi rezultati motiv su za daljnji rad – poručio je Selimir Ognjenović, vlasnik njemačkog turoperatora I.D. Riva Toursa. Dodao je kako mu je drago da će se na vjenčanju godine, onom između princa Harryja i američke glumice Meghan Markle, posluživati upravo vino iz Slavonije - traminac Iločkih podruma.

Gradonačelnik Vinkovaca Mirko Duspara i gradonačelnik Požege Mirko Duspara Izmjena zakona Slavonski Brodi i Požega neće imati problema s izdvajanjima za plaće Vedran Neferović, gradonačelnik Požege Potpisani ugovori Požega će stipendirati 22 nova studenta i učenika