Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Dodatnim znanjima brže do radnog mjesta

Besplatne edukacije za 20 polaznika, imaju i prijevoz

Foto: OBŽ
Projekt je vrijedan 100 tisuća kuna, a edukacije će biti iz zanimanja koja su trenutno vrlo tražena na tržištu

Ugovor o suradnji u provedbi bloka radionica MATHOS Web Development Bootcamp potpisali su župan Ivan Anušić i pročelnik Odjela za matematiku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku prof. dr. sc. Kristijan Sabo.

Naime, Osječko-baranjska županija i Odjel za matematiku potpisali su u listopadu 2021. sporazum  o suradnji kojim se povezuje visoko obrazovanje, znanost i gospodarstvo sa zajedničkim ciljem unapređenja kvalitete obrazovanja studenata te poboljšanja stanja u gospodarstvu na području Županije. Na temelju tog sporazuma realiziran je i ovaj ugovor.

– Ugovor je vrijedan 100.000 kuna, a osim besplatne edukacije za 20 polaznika, Županija je osigurala i dodatnih 60.000 kuna za troškove njihova prijevoza do mjesta edukacije. Riječ je o dodatnoj edukaciji polaznika koji nakon uspješno završenih radionica u trajanju od 160 sati dobivaju certifikat o pohađanju i završetku edukacije. Radi se o zanimanjima koja su u ovom trenutku vrlo lako zapošljiva jer su tražena na tržištu rada. Inače, već smo potpisivali niz sličnih ugovora o edukacijama s više fakulteta koji mogu pružiti usluge za koje postoji interes nezaposlenih osoba, kao i tvrtki – rekao je župan Ivan Anušić.