Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
OSIGURAVANJE ŠKOLSKE PREHRANE ZA DJECU U RIZIKU OD SIROMAŠTVA

Besplatni obroci učenicima osnovnih škola

Tako je osiguran besplatni školski obrok za 969 osnovnoškolaca iz 21 županijske osnovne škole

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić ovih je dana u Zagrebu potpisao ugovor s ministrom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipom Aladrovićem vezan za projekt „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“ putem kojeg se omogućuju besplatni školski obroci učenicima kojima je takva pomoć potrebna, a financiran iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije.

Tako je zahvaljujući županijskom projektu „Školski obrok za sve“ vrijednom 981.332 kune u novoj školskoj godini osiguran besplatni školski obrok za 969 osnovnoškolaca iz 21 županijske Osnovne škole. Inače, potpisano je i 28 ugovora za 318 škola u Hrvatskoj ukupno vrijednih 22 milijuna kuna, a u ime svih potpisnika na svečanom uručenju ugovora obratio se župan Marko Marušić zahvalivši Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike na tom hvalevrijednom projektu koji roditeljima i djeci u riziku od siromaštva uvelike pomaže.

Tim projektom, rekao je Marušić, doprinosi se obvezi svih na način da se smanjuje nejednakost u društvu, pokazuje socijalna osjetljivost, a osnovnoškolcima i njihovim roditeljima pruža se podrška i pomoć.

Bjelovarsko-bilogorski župan održao je radni sastanak sa svim ravnateljima županijskih osnovnih i srednjih škola uoči početka nove školske godine. Radnom sastanku pridružila se i glavna županijska epidemiologinja dr. Vesna Grgić, jer jedna od tema sastanka bile
su i epidemiološke mjere vezane za održavanje nastave u školama.

Također, župan Marušić s ravnateljima županijskih škola razgovarao je i o aktualnim projektima energetske obnove, ali i onim planiranima koji će svoje mjesto naći u Nacionalnom planu oporavka i otpornosti.