Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
eu fondovi

Bespovratnih 20,7 milijuna kuna za projekte u Zagrebačkoj županiji

Foto: Filip Kos/PIXSELL
Zagrebačka županija prepoznaje potrebe na terenu i svjesna je da često lokalni proračuni nisu dostatni da bi se one zadovoljile

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić u petak je predstavnicima gradova i općina te županije uručio ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava ukupne vrijednosti 20,7 milijuna kuna za realizaciju projekata u gospodarstvu, poljoprivredi, prometu i komunalnoj infrastrukturi te onih financiranih EU fondovima.

Poticaji Zagrebačka županija za razvoj poduzetničkih zona i inkubatora dodjeljuje 1,7 milijuna kuna

- Za projekte prometa i komunalne infrastrukture dodijeljeno je devet milijuna kuna, dok je za gospodarstvo, odnosno razvoj poduzetničkih zona, turističku infrastrukturu i energetsku učinkovitost dodijeljeno pet milijuna kuna. Za projekte u poljoprivredi, takozvane mjere ruralnog razvoja dodijeljeno je 2,4 milijuna kuna, a za projekte financirane EU sredstvima odnosno za njihovu tehničku pomoć, projektnu dokumentaciju, WiFi točke i samu provedbu dodijeljeno je 4,3 milijuna kuna - priopćeno je iz Ureda župana Kožića.

- Ovih 20,7 milijuna kuna značajan su impuls razvoju naših gradova i općina, a svakako će biti i impuls našem gospodarstvu jer je riječ o radovima na ukupno 126 projekata. Do sada smo na ovaj način zajednički obnovili brojne ceste, područne škole, društvene domove, opremili poduzetničke zone i realizirali EU projekte s ciljem da Zagrebačku županiju učinimo mjestom ugodnim za život - rekao je župan Kožić.

Zagrebačka županija Obilježen Dan županije Zagrebačka županija gospodarski jedna je od najstabilnijih i najsigurnijih

U ime predstavnika gradova i općina obratili su se gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj i načelnica Općine Rakovec Brankica Benc koji su istaknuli kako Zagrebačka županija prepoznaje potrebe na terenu i svjesna je da često lokalni proračuni nisu dostatni da bi se one zadovoljile.