Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Županija i Grad Dubrovnik partneri u projektu

Bespovratnih 6 milijuna eura za Centar za starije osobe

IZGRADNJOM budućeg Centra Dubrovnik će dobiti dodatnih 275 mjesta za smještaj sugrađana treće životne dobi
Foto: Dubrovačko-neretvanska županija

Gradu Dubrovniku uručen je ugovor o financiranju izgradnje Centra za starije osobe koji će biti ispod Opće bolnice Dubrovnik u vrijednosti 6,138.045,24 eura. Ugovor o financiranju gradonačelniku Matu Frankoviću i županu Nikoli Dobroslaviću uručili su predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić na svečanosti u Zagrebu, u povodu Međunarodnog dana starijih osoba. Tada su dodijeljeni ugovori za izgradnju i opremanje 18 centara za starije osobe u RH, u vrijednosti 159 milijuna eura, a imat će nešto više od 1800 smještajnih kapaciteta i izvaninstitucijskih usluga za nešto više od 4500 korisnika.

Bespovratna sredstva su Gradu Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji kao partneru odobrena u okviru poziva Izgradnja i opremanje centara za starije osobe (izvaninstitucijske i institucijske usluge) Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u maksimalnom iznosu od 12,014.045,24 eura prihvatljivih troškova, uz stopu vlastitog sufinanciranja od 48,91 posto. Izgradnjom budućeg Centra za starije osobe Dubrovnik će dobiti dodatnih 275 mjesta za smještaj sugrađana treće životne dobi. Objekt će biti opremljen restoranom, liječničkom ordinacijom, prostorima za fizikalnu terapiju te društvenim prostorijama.

Premijer Plenković rekao je kako ovim stavljaju u fokus ljude treće životne dobi, a ministar Piletić u svom obraćanju istaknuo je da je riječ o novom tipu domova u kojima je naglasak stavljen na pružanje izvaninstitucijskih usluga. 

Župan Dobroslavić potpisao je ugovore o financiranju projekata komunalne infrastrukture i vodoprivrede Potpisani ugovori Sufinanciranje komunalnih projekata u Dubrovačko-neretvanskoj županiji CILJ OVE SADNJE je podizanje svijesti o važnosti neretvanske mandarine kao hrvatskog autohtonog brenda, čiji je naziv registriran kao zaštićena oznaka izvornosti Neretvanske mandarine kao hrvatski autohtoni brend Dani mandarina: U Opuzenu zasađene sadnice raznih sorti agruma Projekt financira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU kroz Program prekogranične suradnje Hrvatska - BiH Kulturna ruta Franciscana Promotivna tura za bicikliste iz BiH u Slanom