Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
U Varaždinu sve gradske i komunalne službe rade

Bilo je i onih koji su roštiljali, bit će sankcionirani

Varaždin/Ilustracija
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Zahvaljujem svim ljudima koji su se dobrovoljno stavili na raspolaganje, a to su hrvatski branitelji i sportske udruge, djelatnici i sportaši te mnoge druge osobe, rekao je koordinator Civilne zaštite po mjesnim odborima u Varaždinu Robert Puja i pozvao građane da slušaju upute članova Civilne zaštite

U Varaždinu je trenutačno 175 pripadnika Civilne zaštite, a gradske i komunalne službe normalno rade, izvijestio je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Varaždina Zlatan Avar, dodajući da je zahvaljujući mjerama u toj županiji mali broj zaraženih koronavirusom.

Varaždin/Ilustracija Zbog izvanrednih okolnosti Privremeno se zatvara ured Regionalne energetske agencije u Varaždinu

- U gradu sve funkcionira normalno, sve gradske službe funkcioniraju, redovito se provode aktivnosti odvoženja otpada i drugi komunalni poslovi - rekao je Avar.

Avar je izvijestio da se većina građana držala preporuka za boravak u prirodi, ali, dodao je, bilo je i onih koji su "napravili fešte i roštiljade" pa da će se to sankcionirati.

Rekao je i da su se na djelomično otvorenoj gradskoj tržnici poštovali higijenski uvjeti i socijalna distanca te da je danas izdano 150 propusnica i da se zahtjevi uredno obrađuju.

Avar je istaknuo da broj zaraženih koronavirusom u Varaždinu u odnosu prema ostalim dijelovima Hrvatske na vrlo niskoj razini.

- Upravo ovim mjerama koje provodimo zajedno s Nacionalnim stožerom i Policijskom upravom varaždinskom one daju takav rezultat i mi taj prosjek želimo zadržati. Molim građane za strpljenje i razumijevanje. Držimo se uputa da svi čim prije prebrodimo ovu krizu. Strpite se još dva-tri tjedna. Ja vjerujem da će do onda biti bolje - rekao je Avar te zahvalio na trudu članovima Civilne zaštite, kojih je trenutačno u Varaždinu 175.

Koordinator Civilne zaštite po mjesnim odborima u Varaždinu Robert Puja je rekao da će se broj članova povećavati bude li potrebno.

Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Varaždina izdao je ukupno 115 građevinskih dozvola Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo U Varaždinu se sve više gradi - sve veći broj građevinskih dozvola

- Zahvaljujem svim ljudima koji su se dobrovoljno stavili na raspolaganje, a to su hrvatski branitelji i sportske udruge, djelatnici i sportaši te mnoge druge osobe - rekao je Puja i pozvao građane da slušaju upute članova Civilne zaštite.

- Ti ljudi su se stavili na raspolaganje 24 sata i molim sve naše građane da to i uvažavaju - poručio je Puja.