Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
uputio poziv

Biskup Košić pozvao na post i molitvu za 'poštene i dostojne predstavnike lokalne vlasti'

Vlado Košić
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
'U nedjelju pak neka svećenici na kraju misa s vjernicima pozovu vjernike da u što većem broju ispune svoju građansku dužnost i pristupe biralištima', dodaje u pismu biskup Košić

Sisački biskup Vlado Košić uputio je poziv svim upraviteljima župa, svećenicima, redovnicama, redovnicima i vjernicima Sisačke biskupije na post i molitvu za poštene i dostojne predstavnike lokalne vlasti.  

- U nedjelju, 21. svibnja 2017. održat će se lokalni izbori za čelnike općina, gradova i županija u našoj Biskupiji. I mi vjernici smo i te kako zainteresirani tko će doći na ta mjesta jer o tome sljedećih četiri godine ovisi i naše mjesto u ovom hrvatskom društvu, a također jer nam je stalo da naša Domovina na svim područjima napreduje, da se oslobodi svih totalitarizama, da se naš narod ujedini te da svim našim vjernicima i državljanima bude bolje -  ističe, između ostalog, biskup Košić u svom pismu.

Uputio je u pismu i zamolbu da se u petak, 19. svibnja u svim župama moli za nove čelnike općina, gradova i županija.

- Također određujem da se taj dan na tu nakanu i osobno moli i posti, da dobijemo poštene i dostojne predstavnike lokalne vlasti. U nedjelju pak neka svećenici na kraju misa s vjernicima pozovu vjernike da u što većem broju ispune svoju građansku dužnost i pristupe biralištima - dodaje u pismu biskup sisački Vlado Košić.