Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Nekretnine darovane Gradu

Bivša vojarna napokon u funkciji života

Nova Gradiška
Foto: bpz.hr
Ugovor su potpisali ministar Goran Marić, brodsko-posavski župan Danijel Marušić i novogradiški gradonačelnik Vinko Grgić

Ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić potpisali su u nazočnosti brodsko-posavskog župana Danijela Marušića ugovor o darovanju objekata i zemljišta bivše novogradiške vojarne “Slavonski graničari” Gradu Novoj Gradiški. Rezultat je to višegodišnjih napora Grada i Županije. Nekretnine vrijedne 11,8 milijuna kuna bit će rekonstruirane i pretvorene u učilišni kampus, studentski restoran i zgradu arhiva, a u planu je i izgradnja muzeja.

oldtimer Omiljeni oldtimer U Pontiacu proizvedenom 1953. u Kanadi sada se fotografiraju mladenci

– Vojarna godinama propada i ničemu ne služi. Ovim činom taj prostor pustoši napokon stavljamo u funkciju života. To će biti mjesto afirmacije mladih, znanja i kulture. Naš je prioritet aktiviranje sve imovine u Hrvatskoj. Zadržimo li na ovaj način barem jednu mladu obitelj, cilj je ispunjen – kazao je Marić.

Župan Marušić dodao je kako ministar Marić svojom aktivnošću mijenja sliku Hrvatske te kako će, zahvaljujući tomu, i slika Brodsko-posavske županije biti ljepša.

Nagrada za učenike OŠ Ljudevita Gaja Najbolji u ekoakciji Vrijedni novogradiški osnovci skupili 14,5 tona papira