Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Pčelarski sajam u Bjelovaru najveća je izložbeno-prodajna ponuda pčelarske opreme i strojeva

Bjelovar u veljači domaćin pčelarima i vinarima

13. Međunarodni pčelarski sajam u Gudovcu
1/2
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Pčelarski sajam i izložba vina održat će se u subotu, 9. i u nedjelju, 10. veljače, a imat će i niz popratnih događaja poput Mednog doručka s hrvatskih pčelinjaka, na kojemu će se promovirati domaći med i nacionalna staklenka u koju se od konca prošle godine pakira

Bjelovar će u prvoj polovici veljače biti domaćin pčelarima i vinogradarima, a na Sajamskom prostoru u Gudovcu održat će se 15. međunarodni pčelarski sajam i 6. izložba vina i vinogradarske opreme, objavili su iz Hrvatskog pčelarskog saveza.

Na Međunarodnom pčelarskom sajmu pčelari će se upoznati s najaktualnijim informacijama i inovacijama iz tog sektora, o čemu će im govoriti stručnjaci i pčelari inovatori iz regije.

Zimsko orezivanje drveća u Bjelovaru Bjelovar Zimsko orezivanje drveća

Tako će imati priliku čuti kakvo je aktualno stanje zarazne bolesti američka gnjiloća zbog koje se košnice, najčešće, moraju odmah spaliti, koja je trenutno važeća legislativa u EU i Hrvatskoj koja se tiče zdravlja pčela, kako treba postupiti u slučaju alergijske reakcije na pčelinji ubod itd.

Pčelarski sajam i izložba vina održat će se u subotu, 9. i u nedjelju, 10. veljače, a imat će i niz popratnih događaja poput Mednog doručka s hrvatskih pčelinjaka, na kojemu će se promovirati domaći med i nacionalna staklenka u koju se od konca prošle godine pakira. Organiziraju ga Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu te Hrvatski pčelarski savez.

Med će moći degustirati i posjetitelji, a ocjenjivat će se i najbolji med Bjelovarsko-bilogorske županije. Ocjenjivanje organiziraju županijski Pčelarski savez i Bjelovarski sajam.

Gradonačelnik Dario Hrebak potez smanjenja prireza smatra odvažnim Prvi put nakon 2001. godine U blagajni grada 2,5 milijuna kn manje – smanjili prirez s 12 na 9%

Sve će 'zasladiti'  natjecanje u pripremi medenjaka na kojemu će se okušati kuhari amateri, te izbor najljepšeg štanda Pčelarskog sajma.

Izložbe, degustacije i prodaja vina i vinogradarske opreme sastavni su dio 6. izložbe vina i vinogradarske opreme na kojoj će biti izabrana i najljepša etiketa vinske boce.

Pčelarski sajam u Bjelovaru najveća je izložbeno-prodajna ponuda pčelarske opreme i strojeva. Na prethodnom sajmu sudjelovalo je više od 130 izlagača iz Hrvatske i drugih zemalja, posjetilo ga je tisuće posjetitelja iz Hrvatske i susjednih zemalja, navode iz Hrvatskog pčelarskog saveza.

Brojni klizači uživali su na ledu u središtu Bjelovara Bjelovar Oproštajno klizanje u središtu grada