Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Čazma

Bolje i veće klizalište, a cijene su ostale iste

Foto: Grad Čazma
Sezona klizanja u Čazmi počinje već ovog petka i trajat će svakog dana osim Božića i Nove godine, od 10 do 21 sat, sve do 12. siječnja 2020.

Klizalište, koje se lani pokazalo kao jako dobro prihvaćen zimski sadržaj u gradu Čazmi, neće izostati ni ove godine. Već od ovoga petka počinje sezona klizanja u Čazmi i trajat će svakog dana osim Božića i Nove godine, od 10 do 21 sat, sve do 12. siječnja 2020. Površina za uživanje u ledenoj čaroliji bit će i veća nego lani, 10x20 m, uz dodatnu stazu za klizanje dužine 30 metara. Cijena se neće mijenjati te će iznositi 20 kuna s najmom klizaljki, a bit će organizirana i škola klizanja.

– Jako nam je drago što su naši građani prihvatili klizalište prošle godine kao dodatni sadržaj u našem gradu te ga često posjećivali. Iz tog smo razloga odlučili isto organizirati i ove godine, samo bolje – najavljuje gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.

Uz klizalište kao središnji dio događanja u gradu tijekom zime, jučer je počeo i bogat adventski program koji počinje paljenjem prve adventske svijeće pored Crkve sv. Marije Magdalene uz prisustvo župnika i prigodan kulturno-umjetnički program. U ovogodišnji adventski program uključile su se brojne udruge i pojedinci s čazmanskoga područja poput KUD-a Graničar, Folklorne sekcije Matice umirovljenika, KUD-a Sloga, KUD-a Čazma, DV-a “Pčelica”, Puhačkog orkestra, Čazmanskih mažoretkinja, Pop rock škole, Društva Naša djeca, ali očekuje se gostovanje brojnih društava iz susjednih gradova i općina. Programi će se održavati na tri lokacije – kraj crkve, na gradskom trgu pored klizališta i na gradskoj tržnici.